2012-04-13 16:52:05
Φωτογραφία για Ισπανία: Οι τράπεζες έγιναν «ζόμπι»!
Σε πολύ χειρότερη κατάσταση βρίσκονται τόσο οι τράπεζες όσο και η οικονομία της Ισπανίας από αυτό που ότι εκτιμά η αγορά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Credit Suisse, της Goldman Sachs αλλά και της Carmel Asset Management, οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2012 είναι δύσκολο να επιτευχθούν.

Μετά την ανακοίνωση των μέτρων του προϋπολογισμού στις 30 Μαρτίου, το κόστος του δανεισμού της Ισπανίας εκτοξεύθηκε και το spread με τα γερμανικά Bunds “άνοιξε” εκ νέου με την απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου κοντά στο 6% Η Carmel Asset Management στην έκθεση της είναι καταπέλτης γα τις αδυναμίες της ισπανικής οικονομίας και των τραπεζών της ενώ η Goldman Sachs, πιο διακριτική, «σφάζει με το βαμβάκι» της χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου και αφήνει να εννοηθεί ότι βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ότι δείχνουν τα επισήμως αναφερόμενα οικονομικά στοιχεία.

Η Goldman Sachs στηλιτεύει το μυωπισμό της ισπανικής κυβέρνησης καθώς τα νέα μέτρα αφορούν ουσιαστικά μόνο το 2012 και δεν έχουν μεσοπρόθεσμη διάσταση προκειμένου να μπει η χώρα στη σωστή πορεία.

Η Ισπανία έχασε μια σημαντική ευκαιρία να σηματοδοτήσει στις αγορές ότι μπορεί να κάνει περισσότερα για τη μεσοπρόθεσμη δέσμευση της δημοσιονομικής της εξυγίανση, τονίζει η GS και προσθέτει ότι στο τέλος του 2012 ο κίνδυνος είναι ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ να ανέλθει στο 80% χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρο σχέδιο για το πώς θα μειωθεί. Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στο ΛΑ.Ο.Σ. ο Κατσαφάδος
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στο ΛΑ.Ο.Σ. ο Κατσαφάδος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ