2012-04-13 19:51:05
Φωτογραφία για Όλη η αλήθεια πίσω από τη σχέση του κουνελιού με το Πάσχα
Έχουν σχέση με τη θρησκεία ή είναι απλά ένα χαριτωμένο έθιμο Τις ημέρες του Πάσχα, το ζωικό βασίλειο έχει την τιμητική του. Εκτός φυσικά από τα αρνάκια, τα οποία πρωταγωνιστούν για ευνόητους λόγους, σύμβολο των ημερών είναι και τα πανέμορφα και χνουδωτά κουνελάκια.

Και αν αναρωτιέστε τι σχέση έχουν τα κουνελάκια, τα οποία συνήθως βρίσκονται σε καλαθάκια με αυγά(!), με την Ανάσταση του Χριστού και γενικότερα το Χριστιανισμό, σας έχουμε την απάντηση: απολύτως καμία!

Οι χνουδωτοί μας φίλοι και γενικότερα ότι έχει να κάνει με το Πάσχα, έχουν τις ρίζες τους στον παγανισμό. Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο της Φλόριντα, το συγκεκριμένο έθιμο χρονολογείται τον 13ο αιώνα στην προχριστιανική Γερμανία, όταν ο λαός πίστευε στον πολυθεισμό. Μία από τις πολλές θεότητες λοιπόν, η θεά της άνοιξης και της γονιμότητας Eostra είχε σαν σύμβολό της το κουνέλι. Η άνοιξη επίσης συμβόλιζε την αναγέννηση ενώ τα αυγά ήταν αρχαίo σύμβολο της γονιμότητας αλλά και της ανάστασης του Χριστού. Μετά την επικράτηση του Καθολικισμού στη Γερμανία το 15ο αιώνα, τα παγανιστικά έθιμα αναμείχθηκαν με τα Χριστιανικά κι έτσι σήμερα τα όμορφα κατοικίδια κοσμούν οτιδήποτε έχει να κάνει με το Πάσχα.
queen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ