2013-12-03 12:33:08
Φωτογραφία για Μήνυση για ρατσισμό στον Μπομπ Ντίλαν
Μήνυση για ρατσισμό κατέθεσε το Συμβούλιο των Κροατών κατά του Μπομπ Ντίλαν, σχετικά με κάποια σχόλια που είχε κάνει πέρυσι στη γαλλική έκδοση του περιοδικού Rolling Stone και θεωρήθηκαν ότι υποκινούν ρατσιστικό μίσος.

Στη συνέντευξη που είχε δημοσιευθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2012, ο τραγουδιστής είχε δηλώσει ότι ο ρατσισμός κρατούσε πίσω την Αμερική.

«Εάν στο αίμα σου έχεις ένα αφεντικό σκλάβου ή έναν Κου Κλουξ Κλαν, οι μαύροι μπορούν να το νιώσουν. Αυτό συμβαίνει και με τους Εβραίους που μπορούν να καταλάβουν το ναζιστικό αίμα και τους Σέρβους, το κροατικό», ήταν η επίμαχη δήλωση του Ντίλαν.

Η επίσημη έρευνα ακολούθησε τη μήνυση που κατέθεσε ο οργανισμός CRICCF με έδρα τη Γαλλία, κατηγορώντας τον τραγουδιστεί ότι οι δηλώσεις του παραβιάζουν τους γαλλικούς νόμους περί ρατσισμού.

Ο Μπομπ Ντίλαν τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση του γαλλικού κράτους, της Λεγεώνας της Τιμής, τον περασμένο μήνα στο Παρίσι. Η γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού, Ορελί Φιλιπετί, δήλωσε ότι για τους Γάλλους, ο Ντίλαν ενσωματώνει μία «ανατρεπτική πολιτιστική δύναμη που μπορεί να αλλάξει τους ανθρώπους και τον κόσμο».


Μετά τη συνέντευξη του διάσημου μουσικού, αρκετοί κρατικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί αφαίρεσαν τραγούδια του Ντίλαν από τις λίστες τους.

Το CRICCF προχώρησε στη μήνυση τον περισνό Νοέμβριο εις βάρος του Ντίλαν και του εκδότη του γαλλικού Rolling Stone .

«Δεν έχουμε τίποτα κατά του Rolling Stone ή του Ντίλαν ως τραγουδιστή. Αλλά δεν μπορείτε να εξισώνει τους Κροάτες εγκληματίες πολέμου με όλους τους υπόλοιπους Κροάτες», δήλωσε ο πρόεδρος των Κροατών της Γαλλίας.

Το 2010 ο Μπομπ Ντίλαν είχε δώσει συναυλίες τόσο στο Βελιγράδι, όσο και στο Ζάγκρεμπ. Είχε επισκεφθεί το Βελιγράδι το 1991 για μία συναυλία, δύο εβδομάδες προτού η Κροατία διακηρύξει την ανεξαρτησία της από την Γιουγκοσλαβία.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ