2013-12-04 05:14:36
Φωτογραφία για Φυλακισμένος ζητά την παρέμβαση Ομπάμα
Ένας Αμερικανός που βρίσκεται εδώ και τέσσερα χρόνια σε φυλακή της Κούβας έγραψε γράμμα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα ζητώντας του να εμπλακεί προσωπικά στην υπόθεσή του ώστε να αποφυλακιστεί.

Ο Alan Gross συνελήφθη πριν από ακριβώς τέσσερα χρόνια ενώ εργαζόταν στην Κούβα για να φτιαχτεί σύνδεση Internet για τη μικρή εβραϊκή κοινότητα του νησιού με πρόσβαση που προσπερνά τους τοπικούς περιορισμούς.

Εκείνη τη στιγμή, ο άντρας εργαζόταν ως υπεργολάβος για μία αμερικανική κυβερνητική υπηρεσία για τη Διεθνή Ανάπτυξη, η οποία εργάζεται στο νησί για την προώθηση της δημοκρατίας.

Η Κούβα ωστόσο θεωρεί το αμερικανικό πρόγραμμα ως μία παράνομη προσπάθεια των ΗΠΑ να υπονομεύσουν την κουβανική κυβέρνηση, οπότε ο Alan Gross καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση.

Η υπόθεσή του και η απίστευτη ποινή των κουβανικών αρχών φυσικά υπονομεύει τις προσπάθειες επαναπροσέγγισης των δύο χωρών, οι οποίες έχουν σταματήσει από το 1961.

«Είναι ξεκάθαρο, κύριε Πρόεδρε, ότι μόνο η προσωπική παρέμβασή σας θα μπορούσε να διασφαλίσει την αποφυλάκισή μου», έγραψε ο 64χρονος απελπισμένος άντρας στον Μπαράκ Ομπάμα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα τελευταία 3.000 εισιτήρια!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα τελευταία 3.000 εισιτήρια!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ