2012-04-13 23:31:02
Φωτογραφία για Μήπως το δημοψήφισμα θα μας έλυνε τα χέρια;...
Κοιτώντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αντιλήφθηκα ότι πολλοίς κόσμος είναι αναποφάσιστος. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που συναντώ καθημερινά στις συζητήσεις μου με ανθρώπους της αγροτιάς κυρίως. Πολλά τα διλήμματα λίγες οι προτάσεις. Τι να ψηφίσω; αν βγούμε από το ευρώ; Και μετά τι; Μήπως ο  μηχανισμός του δικομματισμού πέτυχε το στόχο του. Η ημερομηνία τον εκλογών ίσως δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Ο λόγος είναι απλός, το καλοκαίρι είναι μπροστά και οι δύο πυλώνες της ελληνικής οικονομίας  η γεωργία και ο τουρισμός τρέμουν την πολιτική αστάθεια. Οι βασικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων θα γίνουν τους επόμενους μήνες με κύριους αποδέκτες Ευρωπαϊκές χώρες και τη Ρωσία. Τι θα προξενούσε μια πολιτική αστάθεια στις εξαγωγές; αναρωτιούνται οι παραγωγοί φρούτων και λαχανικών. Από την άλλη ο τουρισμός, πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες  συμπονούν το ελληνικό λαό και θα τον στηρίξουν, ερχόμενοι φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε τον στόχο των 16.000.000 τουριστών που έθεσαν οι αρμόδιοι με τον τουρισμό. Αν όμως ο λαός τιμωρήσει τους μνημονιακούς, αν γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη των δανεικών. Τότε τι θα πει ο Ευρωπαϊκός λαός που πληρώνει τα ευρουλάκια του για τα δανεικά μας; Αν υπάρξει ανθελληνική προπαγάνδα;  Μήπως θα γίνουμε το απολωλός πρόβατο της ευρωπαϊκής κοινωνίας.


Μήπως όλα αυτά που ανέφερα παραπάνω στρέψουν πολλούς από την ψήφο της τιμωρίας και της αλλαγής στην ψήφο υπέρ του μουμιοποιημένου δικομματισμού. 

Οι παραπάνω σκέψεις και τα διλήμματα που προκύπτουν από αυτές έφεραν στο νου μου το δημοψήφισμα. Μήπως τελικά ο κουζουλός ο Παπανδρέου είχε δίκιο, μήπως το δημοψήφισμα θα μας έλυνε τα χέρια και θα εξαφάνιζε τα εκλογικά διλήμματα; Μήπως θα γνωρίζαμε όλοι τη βούληση του λαού; Μήπως θα ψηφίζαμε τώρα πιο απελευθερωμένοι ανανεώνοντας εξολοκλήρου το πολιτικό σύστημα; Και μην μου πείτε ότι το δημοψήφισμα ήταν εκβιαστικό, γιατί θα του απαντήσω αυτές οι εκλογές δεν είναι εκβιαστικές; Αποφάσισα να μοιραστώ αυτές τις σκέψεις μαζί σας για να αναλογιστείτε και εσείς το συμπέρασμα μου. Ο γεωπόνος Press-GR
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το κορμί της Jennifer Nicole Lee! ( Photos )
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το κορμί της Jennifer Nicole Lee! ( Photos )
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ