2013-12-05 20:31:10
Φωτογραφία για 6 μήνες φυλάκιση στον πρόεδρο της Σεβίλλης!
Ο πρόεδρος της Σεβίλλης, Χοσέ Μαρία Ντελ Νίδο, καταδικάστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο σε έξι μήνες φυλάκισης για υπεξαίρεση χρημάτων. Η πρωτόδικη ποινή έκανε λόγο για 7,5 χρόνια κάθειρξης.

Οι κατηγορίες αφορούν την υπόθεση "Μινούτας", σύμφωνα με την οποία ο τέως δήμαρχος της Μαρμπέγια, Χουλιάν Μουνιόθ, και ο Ντελ Νίδο , που εξασκούσε το επάγγελμα του δικηγόρου από το 1999 εώς το 2003 στην ισπανική πόλη, αποσπούσαν συστηματικά χρήματα από τα δημόσια ταμεία.

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα η ποινή μειώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο στους έξι μήνες, αφού επιβεβαιώθηκε μονάχα η υπεξαίρεση χρημάτων και η παρακώλυση δικαιοσύνης. Η κατηγορία ότι διεπράχθη απάτη απερρίφθη.

Η ποινή είχε αρχικά επιβληθεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο της Μάλαγα με τον 56χρονο πρώην, πλέον, πρόεδρο των Ανδαλουσιανών να καταδικάζεται σε 7,5 έτη φυλάκισης.

Ο ανώτατος δικαστής δεν έκανε δεκτή την αίτηση του εισαγγελέα, ο οποίος επιθυμούσε να συμπεριληφθούν και οι τρεις κατηγορίες στην παραποίηση ενός εμπορικού εγγράφου που είχε προσκομιστεί ως αποδεικτικό στοιχείο, αξίωση που θα συνεπαγόταν συνολική καταδίκη 9,5 ετών.

Ο Ντελ Νίδο δεν ήθελε να αφήσει τη θέση του μέχρι την τελική απόφαση, η οποία πλέον τον υποχρεώνει να απομακρυνθεί από την προεδρία του συλλόγου. Διάδοχός του, αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη θα είναι ο Πέπε Κάστρο, ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ομάδας.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ