2012-04-14 07:14:05
Φωτογραφία για Νέο κούρεμα συντάξεων και εφάπαξ μετά τις εκλογές!
ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ: Ο «Γολγοθάς» δεν έχει τέλος για τους συνταξιούχους. Μετά τις εκλογές θα μπουν επί τάπητος οι απαιτήσεις της Τρόικα για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5% Έτσι, η νέα μετεκλογική κυβέρνηση θα υποχρεωθεί σε νέα μείωση των υψηλών συντάξεων και περικοπές στα εφάπαξ που χορηγούν τα ταμεία πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα καθώς και στις παροχές των επικουρικών ταμείων που ενοποιούνται από την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Εργασίας μόνο για την κάλυψη των πόρων που θα χάσουν τα Ταμεία από τη μείωση των εισφορών θα απαιτηθεί ποσό που αντιστοιχεί με το 10% των συνταξιοδοτικών παροχών.

Αν και η διάταξη που προέβλεπε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 μονάδες αντικαταστάθηκε από άλλη που αναφέρει ότι τη μείωση θα την αποφασίσει ο υπουργός Εργασίας, το ποσοστό αυτό όπως αναφέρει η «Καθημερινή» έχει ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα.

Ωστόσο η Τρόικα έχει δώσει χρονικό περιθώριο μέχρι το Σεπτέμβριο για την εκπόνηση μέτρων που θα υποκαθιστούν την απώλεια πόρων. planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ