2013-12-09 12:30:12
Φωτογραφία για Σκληρές εικόνες - Το Krokodil τρώει κυριολεκτικά τις σάρκες των τοξικομανών
του Στρατή Μαζίδη

Οι μεξικανικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία της φρικιαστικής ναρκωτικής ουσίας Krokodil που τρώει κυριολεκτικά τις σάρκες των χρηστών.

Σύμφωνα με το José Hernández Sotero Ruiz, υπάλληλο του Εθνικού Ινστιτούτου του Μεξικού για τη μετανάστευση ένα 17χρονο κορίτσι στο Puerto Vallarta παρουσίασε πληγές στα γεννητικά του όργανα, οι οποίες προκλήθηκαν από τον εθισμό της στο Krokodil."Η νεαρή γυναίκα που έκανε χρήση του Krokodil παρουσίασε μια μόλυνση εξαιτίας της οποίας σάπισαν τα γεννητικά όργανα της. Η μόλυνση δεν ήταν σεξουαλικά μεταδιδόμενη ενώ το κορίτσι ανέφερε πως είχε να κάνει χρήση Krokodilπάνω από δύο μήνες" όπως ανέφερε ο Hernandez στην εφημερίδα El Periodico Correo και αναμεταδίδει η Huffington Post μετάφραση.Το ανησυχητικό είναι πως η κοπέλα δήλωσε στις Αρχές ότι το Krokodil ήταν άμεσα διαθέσιμο στις γωνιές των δρόμων του Jalisco ενώ κατά τοHernandez κρούσματα χρήσης του έχουν πλέον αναφερθεί και στην Πόλη του Μεξικό.


Το Krokodil είναι ένα ναρκωτικό του δρόμου με αποτελέσματα παρόμοια με εκείνα της ηρωίνης που προέχεται από τη μίξη θρυμματισμένων χαπιών κωδεΐνης με χημικά προϊόντα οικιακής χρήσης. Είναι πολύ φθηνότερο από την ηρωίνη και σύμφωνα με πληροφορίες δέκα φορές πιο ισχυρός. Ωστόσο, τα υπολείμματα που αφήνει στα αγγεία οδηγεί τη σάρκα στο να σαπίσει. 

Αν και αναφέρεται συχνά από το Σεπτέμβριο, ωστόσο δεν έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένα κρούσματα του Krokodil στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2004. Οι σκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών παρουσιάζουν φαινόμενα σήψης της σάρκας τους μπορεί να μην οφείλετα ιστο KROKODIL αλλά στη χρήση βρώμικης βελόνας .Krokodil πρωτοπαράχθηκε στη Ρωσία , όπου η έλλειψη ηρωίνης και η αφθονία των σκευασμάτων κωδεΐνης τροφοδότησε μια πανδημία που κορυφώθηκε το 2011 , όταν περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι είχαν εθιστεί σε αυτό!

Η αυστηροποίηση της νομοθεσίας που περιορίζει την πώληση της κωδεΐνης φέρεται να έχει προκαλέσει μια μείωση της χρήσης στη Ρωσία από τότε, αλλά το krokodil δεν παύει παραμένει ένα σοβαρό πρόβλημα.
freepen.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ