2012-04-14 08:47:04
Φωτογραφία για Η Triple Five, η Κύπρος και οι πιθανές επενδύσεις και στην Ελλάδα...
Σύμφωνα με πληροφορίες τεράστιο ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει η Triple Five για επενδύσεις στην Ελλάδα και μάλιστα με κεφάλαια τα οποία υπολογίζονται για αρχή... περίπου στο 1,5 με 2δις ευρώ. Μάλιστα, αν και δεν έχει εξακριβωθεί 100% ποίους κλάδους μπορεί να αφορούν αυτές οι επενδύσεις, είναι ξεκάθαρο ότι οι κινήσεις συνδέονται με τις επενδύσεις που κάνει η εταιρεία στην Κύπρο και κυρίως με τις μεγάλες ενεργειακές προοπτικές των δύο χωρών (Ελλάδας – Κύπρου). Μάλιστα, αυτές οι προοπτικές είναι που έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτών, κυρίως από το Ισραήλ και τη Ρωσία, ενώ όσοι γνωρίζουν λένε ότι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα.

Ποια είναι η Triple Five

Η Triple Five Group δημιουργήθηκε από τον πατέρα Ghermezian (πέθανε το 2000), στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Ιδιοκτήτες της είναι η οικογένεια Ghermezian, και τα κεντρικά γραφεία της βρίσκονται στον Καναδά. Πρόκειται για οικογένεια ορθόδοξων εβραίων που μετανάστευσαν από το Ιράν στον Καναδά το 1940
. Να σημειωθεί ότι η Triple Five Group είναι περισσότερο γνωστή ως η ιδιοκτήτρια εταιρεία των μεγαλύτερων εμπορικών κέντρων στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και του Mall of America στη Μινεσότα των ΗΠΑ (Το εμπορικό αυτό κέντρο είναι το μεγαλύτερο στις ΗΠΑ), ενώ οι πληροφορίες λένε ότι η οικογένεια Ghermezian έχει σχέση με τους επενδυτές της Noble Energyκαι γενικά με τα ενεργειακά λόμπυ, γεγονός που μάλλον εξηγεί σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον της εταιρείας για επενδύσεις στις δύο χώρες.

Επανερχόμενη στις επενδυτικές δραστηριότητες της εταιρείας, είναι επίσης ιδιοκτήτρια ψυχαγωγικών κέντρων, όπως το West Edmonton Mall, το οποίο προσελκύει πέραν των 60 εκατομμυρίων επισκεπτών τον χρόνο. Παράλληλα, η εταιρεία είναι ιδιοκτήτρια της τράπεζας Peoples Trust, η οποία διαθέτει καταστήματα σε όλον τον Καναδά, καθώς και της First Nuclear Corporation, η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη φυσικών πόρων.

H κινητικότητα στην Κύπρο Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Κύπρο, κατά τις τελευταίες ημέρες, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις της εταιρείας Triple Five με επιχειρηματίες στην Κύπρο, με στόχο την επένδυση αρκετών δισεκατομμυρίων τόσο στον τραπεζικό όσο και στον τουριστικό-ξενοδοχειακό τομέα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Triple Five προσανατολίζεται αντί της καθόδου στην Κύπρο με τη την Peoples Trust, να συμμετάσχει με κεφάλαια σε κυπριακή τράπεζα (περίπου 500εκ ευρώ, οι πληροφορίες κάνουν λόγω για την Τράπεζα Κύπρου). Για την κίνηση αυτή η Triple Five διαθέτει συνολικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου 4 με 5δις ευρώ.

Αξίζει να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι η Triple Five έχει ήδη καταθέσει στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου αίτηση για να της δοθεί άδεια λειτουργίας τράπεζας στο «Νησί της Αφροδίτης». Επίσης, όπως μετέδωσε το SigmaLive, το θέμα της αγοράς κυπριακών κρατικών ομολόγων βρίσκεται σε καλό δρόμο, με το ποσό να υπολογίζεται περίπου στα 500εκ ευρώ, ποσό το οποίο βρίσκεται ήδη κατατεθειμένο σε τράπεζα στην Ευρώπη. Μάλιστα, αναμένεται ότι η έκδοση θα γίνει μετά τις γιορτές του Πάσχα προς το τέλος του μήνα.

Τέλος, είναι σημαντικό ότι η Triple Five διεκδίκησε τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης για γεωτρήσεις στα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ (από τη στήλη Κυνηγός του Greek Finance Forum). Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η ΕΙΣ ΑΔΟΥ ΚΑΘΟΔΟΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η ΕΙΣ ΑΔΟΥ ΚΑΘΟΔΟΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ