2012-04-14 11:09:24
Φωτογραφία για Μειωμένη σε σχέση με πέρυσι η έξοδος-Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας μέχρι την Κυριακή του Πάσχα
Μείωση της τάξης του 12% σε σχέση με πέρυσι σημειώθηκε στον αριθμό των οχημάτων που πέρασαν από τα διόδια των δύο μεγάλων εθνικών οδών για την έξοδο του Πάσχα. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ...Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, το Μεγάλο Σάββατο αναμένονται βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της Ελλάδας. Παρόμοιος θα είναι ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα, ενώ βελτίωση αναμένεται από τη Δευτέρα.

Κατά την έξοδο της Μεγάλης Παρασκευής σχηματίστηκαν ουρές δύο χιλιομέτρων στα διόδια του Ζευγολατιού και στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών. Κανονικά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στα διόδια Ελευσίνας.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στον Κηφισό έπειτα από προβλήματα στο ρεύμα της ανόδου στο ύψος της Βαρυμπόμπης και στο ρεύμα της καθόδου στο ύψος της Μεταμόρφωσης, λόγω τροχαίων ατυχημάτων που οφείλονταν σε υπερβολική ταχύτητα.

Συνολικά, από τις 6 το πρωί της Μ. Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Μ. Παρασκευής, από την έξοδο της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου έχουν διέλθει 85.532 οχήματα και από την έξοδο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας έχουν διέλθει 68.684 οχήματα.


Συγκριτικά με πέρυσι παρατηρείται μείωση 12%, καθώς την ίδια ημέρα είχαν περάσει από τα διόδια στις δυο μεγάλες εθνικές οδούς συνολικά 175.000 οχήματα.Σε επιφυλακή κατά μήκος των εθνικών οδικών δικτύων βρίσκονται αστυνομικοί για τη διευκόλυνση των οδηγών, κυρίως στα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου.

Τα αυξημένα μέτρα σε όλη την επικράτεια και θα διαρκέσουν μέχρι την επιστροφή των εκδρομέων που αναμένεται να διαρκέσει έως την Κυριακή του Θωμά.

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, μετά την «επί του παρόντος» αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Στα λιμάνια

Αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Από τον Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 30 δρομολόγια, (14 προς το Αιγαίο και 16 προς τον Αργοσαρωνικό), 10 δρομολόγια από τη Ραφήνα και 6 από το Λαύριο.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Λιμενικό Σώμα, για την έξοδο των επιβατών προς τα νησιά του Αιγαίου, τη Μεγάλη Πέμπτη από τον Πειραιά αναχώρησαν 22 πλοία με 29.508 επιβάτες, 3.708 Ι.Χ., 829 φορτηγά και 973 δίκυκλα.

Για τον Αργοσαρωνικό απέπλευσαν 43 πλοία, με 10.808 επιβάτες, 1.575 Ι.Χ., 70 φορτηγά και 390 δίκυκλα.

Απο τη Ραφήνα απέπλευσαν 13 πλοία προς νησιά των Κυκλάδων με 9.134 επιβάτες, 2.056 Ι.Χ., 31 φορτηγά και 203 δίκυκλα.

Από το Λαύριο 11 πλοία με 3.564 επιβάτες, 834 Ι.Χ., 55 δίκυκλα και 50 φορτηγά.

Πάντως η ακτοπλοϊκή κίνηση κατά την έξοδο από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, είναι μειωμένη σε σχέση με το 2011, ενώ πολλοί επιβάτες που δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.

Προσέκρουσε στον προβλήτα το «Μυτιλήνη»

Εν τω μεταξύ, στον προβλήτα του λιμανιού της Μυτιλήνης προσέκρουσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μυτιλήνη» κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης.

Το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν 196 επιβάτες με προορισμό τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη, παραμένει στο λιμάνι για επιθεώρηση και τεχνικό έλεγχο από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Βροχερός καιρός από το Μεγάλο Σάββατο

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το Μεγάλο Σάββατο, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή του Πάσχα, ενώ από τη Δευτέρα αναμένεται βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα, βροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5-7 και τοπικά είναι πιθανό να φτάσουν και τα 8 μποφόρ (νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα). Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Σε μικρή πτώση θα είναι η θερμοκρασία και την Κυριακή του Πάσχα με τους ανέμους, ωστόσο, στα πελάγη να εξασθενούν κυρίως από το βράδυ και θα πνέουν με ένταση 5-7 μποφόρ. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως τις απογευματινές ώρες στα βόρεια, στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και οι άνεμοι θα πνέουν 4-6 μποφόρ. Στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βροχές πιθανώς να σημειωθούν στα ορεινά.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Τρίτη του Πάσχα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-6 και πιθανόν 7 μποφρό. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.tanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φρένο στο... φαγητό και αλκοόλ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φρένο στο... φαγητό και αλκοόλ
Ο καιρός το Πάσχα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο καιρός το Πάσχα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ