2012-04-14 12:07:19
Φωτογραφία για Οι εκλογές της κρίσης και της αβεβαιότητας
Ο προφανής κατακερματισμός του πολιτικού σκηνικού προκαλεί έντονη ανησυχία ενόψει της πλέον κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης των τελευταίων δεκαετιών. Οι απαιτήσεις της επόμενης ημέρας είναι δεδομένες, και δεν είναι άλλες από την εφαρμογή της νέας δανεριασκής σύμβασης, που προβλέπει επώδυνα μέτρα και μεταρρυθμίσεις και προϋποθέτει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία όλων των δημοσκοπήσεων, τρεις εβδομάδες πριν από τις κάλπες ο κίνδυνος ακυθβνερνήσίας είναι ορατός. Με αυτά τα δεδομένα, συζητούνται ήδη διάφορα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών, παρότι η ΝΔ θα διεκδικήσει σταθερά μέχρι τέλους την αυτοδυναμία. Ο κ.Σαμαράς πάντως, έχει καταστήσει σαφέςόπτι σε κάθε περίπτωση πρωθυπουργός θα πρέπει να αναδειχθεί ο αρχηγός του πρώτου κόμματος στη νέα Βουλή.

Πάντως, η διαφορά είναι τέτοια που να επιτρέπει στο ΠΑΣΟΚ να θέσει βέτο στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, τότε θα πρέπει να αναζητηθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Από την άλλη πλευρά, τα σενάρια που ήθελαν το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης Παπαδήμου φαίνεται ότι δε θα ευοδωθούν, καθώς ο απερχόμενος πρωθυπουργός διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν ενδιαφέρεται.

Ως πρόσωπο κοινής αποδοχής, που μπορεί να θητεύσει στην πρωθυπουργία, αναφέρεται το όνομα του υπουργού Εξωτερικών και αντιπροέδρου της ΝΔ Σταύρου Δήμα. Ο πρώην επίτροπος έμεινε και στην προεκλογική περίοδο έξω απ΄τις κομματικές αντιπαραθέσει, καθώς δεν έθεσε υποψηφιότητα και δεν έχει αντιπάθειες στην άλλη πλευρά. Exofitsio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ