2012-04-14 12:31:52
Φωτογραφία για ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ: ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ! ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ...
Για το final 4 της Κωνσταντινούπολης, αλλά και για τα play offs, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, μίλησε ο Ίαν Βουγιούκας, ο οποίος προτιμάει τον Ολυμπιακό για τον τελικό, εφόσον, βεβαία, καταφέρει ο ΠΑΟ να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ, στον ημιτελικό της Euroleague.

Ο σέντερ των «πράσινων» τόνισε, επίσης, ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θέλουν το τρόπαιο για να ευχαριστήσουν την οικογένεια Γιαννακόπουλου, η οποία στάθηκε τόσα χρόνια στο πλευρό της ομάδας.

Μεταξύ άλλων ο Ίαν Βουγιούκας είπε στην εφημερίδα «Derby»:

-Ίαν, τελειώνοντας η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος, αλλά κι έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση σας στο Final 4, θες να κάνεις έναν απολογισμό για την πορεία της ομάδας μέχρι αυτή τη στιγμή;

«Αρκετοί πίστευαν ότι η ομάδα δεν θα ήταν τόσο καλή φέτος, επειδή έφυγαν ο Φώτσης, ο Νικολας και ο Τέπιτς. Όμως τα παιδιά που ήρθαν κι όσοι έμειναν έχουν αποδείξει ότι μπορούμε να είμαστε στην ελίτ της Ευρώπης, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς».


-Το πιστέψατε κι εσείς όμως, όπως και πέρυσι που ακουόντουσαν τα ίδια.

«Ναι, όντως και πέρυσι τα ίδια έλεγαν κάποιοι και φτάσαμε να κατακτήσουμε και το Ευρωπαϊκό και το πρωτάθλημα. Μακάρι και φέτος να καταφέρουμε το ίδιο, έχουμε πάρει κα το κύπελλο, θα είναι ακόμη καλύτερα».

-Φέτος σε πολλά ματς υπήρχαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση σας. Που οφείλονταν πιστεύεις;

«Είναι κάτι που συνέβη σε κάποια παιχνίδια κατά τη διάρκεια της σεζόν, δεν συνέβη μόνο στα τελευταία παιχνίδια. Το έχουμε συζητήσει με τους προπονητές μας, το έχουμε πει και μεταξύ μας οι παίκτες και πρέπει να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Να το διορθώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται για να μην μας κοστίσει στη συνέχεια. Το πώς προέκυψαν, ήταν θέμα χαλάρωσης σε κάποια διαστήματα, έλλειψη συγκέντρωσης όταν «ανοίγαμε» τη διαφορά, όπου αντί να την μεγαλώναμε, επιτρέπαμε στους αντιπάλους να τη μειώσει».

-Παρόλα αυτά, στα παιχνίδια χωρίς αύριο, ο Παναθηναϊκός ήταν συνεπής με τη νίκη.

«Ναι, σε αυτά τα ματς που δεν είχαμε περιθώρια, δώσαμε το 100% εντός κι εκτός έδρας. Σίγουρα μας βοηθάνε κι οι προπονητές με το πλάνο που έχουν σχεδιάσει κι εμείς με τη σειρά μας κάνουμε αυτό αναλογεί στον κάθε ένα στο δικό του κομμάτι, ώστε να κερδίσει η ομάδα. Είχαμε και τον κόσμο μας όμως κοντά μας σε κάποια απ’ αυτά τα ματς κι ήταν επιπλέον δύναμη για μας».

-Σειρά στο αγωνιστικό πρόγραμμα σας παίρνουν τα πλέι οφ. Προσφέρονται για τεστ ενόψει ΤΣΣΚΑ στο βάθος, που είναι κι ο δυσκολότερος αντίπαλος σας;

«Με όποιον και να παίζαμε, το επίπεδο σίγουρα δε θα ήταν το ίδιο με το να αντιμετωπίζαμε την ΤΣΣΚΑ. Το καλό είναι ότι θα υπάρχουν αρκετά παιχνίδια να δώσουμε εντός κι εκτός έδρας, θα μπορέσουμε να διατηρηθούμε σε αγωνιστικό ρυθμό και να είμαστε σε εγρήγορση, θα πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι να βοηθήσουμε την ομάδα από εδώ και στο εξής».

-Οι τελικοί προβλέπονται με και φέτος με τον Ολυμπιακό. Σας ανησυχεί ότι δεν έχετε το πλεονέκτημα έδρας;

«Σίγουρα, θα θέλαμε να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά αφού δεν το έχουμε θα πάμε για ένα τουλάχιστον μπρέικ. Έχουμε αποδείξει τα τελευταία δυο χρόνια ότι δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο κι ότι στο ΣΕΦ μπορούμε να κερδίσουμε. Και φέτος, που χρειάζεται να πάρουμε ένα παιχνίδι εκεί, είναι κάτι εφικτό».

-Η ΤΣΣΚΑ φάνηκε στα πλέι οφ με τη Μπιλμπάο ότι δεν είναι άτρωτη, δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-1. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να την δυσκολέψει περισσότερο ώστε να την αποκλείσει κιόλας;

«Είναι νωρίς ακόμη για την ΠΣΚΑ, αλλά σίγουρα την έχουμε τσεκάρει. Την έχουμε αντιμετωπίσει και δυο φορές ήδη, την ξέρουμε αφού δεν έχει κάνει αλλαγές στο ρόστερ της. Έχει πολύ ταλαντούχους παίκτες , είναι ολοκληρωμένη ομάδα κι έχει πολλούς παίκτες, 10 ή 12 που μπορούν ανά πάσα στιγμή να γίνουν πρωταγωνιστές στο παιχνίδι. Αυτό όμως δεν την κάνει ομάδα που δεν μπορεί να χάσει. Ειδικά μακριά από τη Ρωσία πιστεύω ότι σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι, που κρίνεται και η πρόκριση μπορούμε να την κερδίσουμε, εκτός έδρας έχουμε δείξει ότι μπορούμε να παίρνουμε νίκες».

-Ο Παναθηναϊκός συμμετέχει για πρώτη φορά σε δεύτερο συνεχόμενο final 4. Αυτό σας δημιουργεί έξτρα κίνητρο δεδομένου όσων ακούγονται για την αποχώρηση της οικογένειας Γιαννακόπουλου;

«Ήταν ένα κίνητρο παραπάνω σίγουρα, αφού θέλαμε να ευχαριστήσουμε την οικογένεια Γιαννακόπουλου που είναι τόσα χρόνια στην ομάδα και θέλανε να την δουν ξανά σε Final 4. Θέλαμε όμως και για μας να είμαστε σεις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και νομίζω ότι αξίζαμε να φτάσουμε ως εκεί που φτάσαμε. Όταν όμως είσαι εκεί θες να πας και παρακάτω καινά κατακτήσεις το τρόπαιο κι αυτό είναι επίσης κίνητρο».

-Στον τελικό ποιον θα προτιμούσες, Μπάρτσελόνα ή Ολυμπιακό;

«Είναι δύσκολη ερώτηση. Τώρα σκέφτομαι πιο πολύ την ΤΣΣΚΑ, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω, θα έλεγα τον Ολυμπιακό, μόνο και μόνο γιατί τους γνωρίζουμε καλύτερα. Τους έχουμε αντιμετωπίσει ήδη τρεις φορές μέχρι τώρα και πιστεύω ότι αυτό τον κάνει πιο εύκολο αντίπαλο από την Μπαρτσελόνα».

-Θα στείλεις τις ευχές σου στον κόσμο του Παναθηναϊκού, κι όχι μόνο, ενόψει Ανάστασης;

«Θα ευχηθώ Καλό Πάσχα σε όλους! Ελπίζω όλοι να περάσουν όμορφα με τις οικογένειες τους και να προσέχουν στους δρόμους όσοι βγουν προς τα έξω, να μην υπάρξουν ατυχήματα. Επίσης εύχομαι να προσπαθήσουν να ξεφύγουν από την δύσκολη κατάσταση που υπάρχει στη χώρα, να χαλαρώσουν αυτές τις μέρες και να επιστρέψουν δυνατότεροι. Στον κόσμο του Παναθηναϊκού εύχομαι και να συνεχίσει να είναι κοντά μας. Τους περιμένουμε στο γήπεδο στα επόμενα ματς, ελπίζω να τους δώσουμε κι άλλες χαρές φέτος». olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ