2012-04-14 16:39:27
Φωτογραφία για Διεθνή πρακτορεία μιλούν για το πιο φτωχό Πάσχα των Ελλήνων
Στο Πάσχα λιτότητας των Ελλήνων αναφέρονται ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπως το ιταλικό Ansa και το γαλλικό AFP, επισημαίνοντας πόσο δύσκολη θα είναι φέτος... η εορταστική περίοδος για τους Έλληνες που βλέπουν το ταμείο να είναι μείον.

Όπως διαβάζουμε στο Έθνος, «Για τους Έλληνες, το Πάσχα είναι σημαντικό όπως είναι τα Χριστούγεννα για τους Ιταλούς και παραδοσιακά περνούν (αυτές τις ημέρες) οικογενειακά εν μέσω πλούσιων γευμάτων…Το φετινό Πάσχα ωστόσο προβλέπεται θλιβερό γιατί το δίχως άλλο θα είναι το πιο φτωχό για την Ελλάδα που διανύει πλέον την τέταρτη συνεχή χρονιά ύφεσης και βιώνει μια σοβαρή οικονομική κρίση από την οποία δεν φαίνεται να υπάρχει έξοδος»αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο Ansa και συμπληρώνει κάνοντας αναφορά στα στοιχεία της ΕΣΕΕ για την ύφεση:

«Επιπλέον η κρίση γίνεται αισθητή και στην κουζίνα (των ελληνικών νοικοκυριών). Η έλλειψη ρευστότητας αναγκάζει τους Έλληνες να αγοράσουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα, παρότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ το φετινό πασχαλινό τραπέζι κοστίζει 10,5% λιγότερο από πέρυσι».

Για Πάσχα λιτότητας κάνει λόγο και το γαλλικό πρακτορείο AFP, αναφερόμενο επίσης στα στοιχεία της ΕΣΕΕ για την πτώση στον τζίρο των εμπορικών και την απογοητευτική κίνηση στην πασχαλινή αγορά, με την είδηση να αναπαράγεται από ιστοσελίδες που τιτλοφορούν τα άρθρα τους: «Οι Έλληνες θα σφίξουν το ζωνάρι για το Πάσχα».
defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ