2012-04-14 16:55:13
Φωτογραφία για Κλειστά ξενοδοχεία στα νησιά
Φέτος για το Πάσχα άνοιξαν μόλις το 1 στα 2 ξενοδοχεία και σε αυτά οι πληρότητες μετά βίας φτάνουν το 50%, όπως για παράδειγμα στην Κρήτη, ενώ σε παραδοσιακούς πασχαλινούς προορισμούς όπως είναι η Κέρκυρα και η Πάτμος η πτώση ξεπερνά ακόμα και το 60%. Ούτε οι χαμηλές τιμές των ξενοδοχείων ούτε οι προσφορές των πακέτων δελέασαν φέτος τους καταναλωτές. Οι περισσότεροι αποφάσισαν να  κάνουν Πάσχα με τους δικούς τους στο χωριό ή στο εξοχικό τους.

Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η πτώση των αφίξεων προς την Κέρκυρα. Από την αγορά του νησιού έχουν χαθεί περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες φέτος, με τις αφίξεις -σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία- να μη φτάνουν τις 5.000 από 15.000 επισκέπτες πέρυσι.

Σε όλα ανεξαιρέτως τα νησιά των Κυκλάδων, θα λειτουργήσει για το Πάσχα το 40% με 50% των ξενοδοχείων και καταλυμάτων, με τις πληρότητες να σημειώνουν ιστορικά χαμηλά. Συγκεκριμένα:

Στη Μύκονο, οι πληρότητες δεν αναμένεται να ξεπεράσουν το 50%, στη Σύρο, Τήνο, Πάρο οι πληρότητες αναμένεται να φτάσουν το 30%, παρά τις χαμηλές τιμές που διαμορφώνονται στα 40 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο, ενώ στη Νάξο η ζήτηση είναι ακόμα χαμηλότερη.

Στη Σαντορίνη το 80% των ξενοδοχείων είναι κλειστά για το Πάσχα, καθώς η ζήτηση ήταν ιδιαίτερα μικρή. Το νησί ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους τουρίστες από τις αρχές Μαΐου, έχοντας πλέον και το πλεονέκτημα ότι άνοιξε ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου.

Η Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης, που αποτελεί παραδοσιακό προορισμό των ημερών, θα υποδεχθεί πολύ λιγότερους επισκέπτες, με τις πληρότητες να μην ξεπερνούν το 25% και στα Δωδεκάνησα οι αφίξεις από Ελληνες είναι «σχεδόν ανύπαρκτες».

Στην Κρήτη τώρα το 1 στα 2 ξενοδοχεία θα είναι κλειστά αυτές τις μέρες, ενώ οι αφίξεις από Ελληνες είναι μειωμένες σχεδόν κατά 60% σε σχέση με πέρυσι, με τις πληρότητες να μην ξεπερνούν το 50%.

Αντίθετα, ανοδικά αναμένεται να κινηθούν οι αφίξεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, όμως οι περισσότεροι επισκέπτες θα καταλύσουν στα πατρικά τους και όχι σε κάποιο ξενοδοχείο. planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ