2013-12-18 11:45:11
Φωτογραφία για Χριστουγεννιάτικος στολισμός χωρίς κόστος!
Πάρτε ιδέες για οικονομικές δημιουργίες Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, πέρα από τη χαρά της δημιουργίας, ανανεώνει σίγουρα και τη διάθεσή μας, καθώς η «μαγεία» των γιορτών διαχέεται στο χώρο μας.

Μια «μαγεία» που λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας την έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε...

Το πατροπαράδοτο ξύλινο καραβάκι και το –ξενόφερτο αλλά τόσο αγαπητό– στόλισμα του δένδρου αποτελούν σίγουρα μια καλή αρχή. Από εκεί και πέρα η φαντασία και οι ιδιαίτερες «πινελιές» που μπορεί να προσθέσει κανείς βάσει του προσωπικού του γούστου είναι αυτά που κάνουν τη διακόσμησή σας ιδιαίτερη και ξεχωριστή! Παραθέτουμε, λοιπόν, μερικές έξυπνες προτάσεις διακόσμησης. Αντιγράψτε τες ελεύθερα!

Να το πιεις στο ποτήρι

Τα κεριά κλέβουν σίγουρα την παράσταση σε κάθε απόπειρα διακόσμησης, πόσο μάλλον όταν συνδυάζονται από όμορφα κηροπήγια. Ένας εύκολος κι οικονομικός τρόπος για να φτιάξετε κηροπήγια είναι να χρησιμοποιήσετε παλιά μπουκάλια κρασιού ή σαμπάνιας. Καθαρίστε τα και τυλίξτε γύρω τους μία ασημένια κόλλα χαρτί. Κατόπιν εφαρμόστε δυο πλαστικά κλαράκια και τυλίξτε τα με μία πράσινη ή κόκκινη κορδέλα.


Φωτογραφίες-στολίδι

Ανήκετε σ’ αυτούς που δεν τους πολυαρέσει να στολίζετε το χριστουγεννιάτικο δένδρο; Αν ναι, τότε σας έχουμε μια πρωτότυπη πρόταση. Εκτυπώστε φωτογραφίες τοπίων από το Διαδίκτυο ή ακόμα καλύτερα φωτογραφίες των αγαπημένων σας προσώπων και τοποθετήστε τες πάνω στο χριστουγεννιάτικο δένδρο! Οι ευχάριστες στιγμές που έχουν αποτυπωθεί στα φωτογραφίες με τους αγαπημένους σας, ξυπνούν όμορφες αναμνήσεις κι αποτελούν εγγύηση για ένα χριστουγεννιάτικο δένδρο που θα νοσταλγείτε ευχάριστα στο μέλλον.

Γλάστρες... χριστουγεννιάτικες

Δεν έχετε χριστουγεννιάτικο δένδρο; Δεν πειράζει, τα λουλούδια που διαθέτετε με τον κατάλληλο στολισμό μπορούν να «κάνουν το θαύμα τους»! Μπορείτε να βάλετε φωτάκια στο φύλλωμα τους –προσοχή μην τα ποτίσετε με τα φωτάκια!– ή να φτιάξετε αστέρια κι αγγέλους (στο internet κυκλοφορούν έτοιμα σχέδια που μπορείτε να εκτυπώσετε και να χρωματίσετε) και να τα κολλήσετε με σελοτέιπ στις γλάστρες σας.

Μέσα κι έξω

Για να είναι ολοκληρωμένος ο χριστουγεννιάτικος στολισμός του σπιτιού δεν πρέπει να παραλείψουμε και το εξωτερικό του. Στολίστε δένδρα και φυτά που τυχόν υπάρχουν στον περιβάλλοντα εξωτερικό χώρο με φωτάκια ή και με πλαστικούς Αϊ-Βασίληδες. Για ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα στολίστε και την είσοδο του σπιτιού σας. Ένα πράσινο στεφάνι από λουλούδια του κήπου ή ακόμα και πλαστικό, δεμένο με μια κόκκινη κορδέλα ή μία περισσευούμενη γιρλάντα είναι μια καλή λύση για να δώσετε μια χριστουγεννιάτικη «νότα».

Ο φιόγκος κάνει τη διαφορά

Οι κορδέλες δίνουν πάντα άλλον «αέρα» στα αντικείμενα. Δέστε ένα φιόγκο γύρω από τα μαξιλάρια του καναπέ σας από μια κόκκινη κορδέλα και κολλήστε πάνω ένα κουκουνάρι. Έτσι θα θυμίζουν πλέον χριστουγεννιάτικο δώρο! Επίσης αν το σπίτι σας διαθέτει τζάκι μπορείτε να τοποθετήσετε μια γιρλάντα κατά μήκος του, στην οποία μπορείτε να τοποθετήσετε φιόγκους που θα φτιάξετε από την κορδέλα.
apospasma.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ