2012-04-14 19:09:15
Φωτογραφία για «Λύτρωση» με Κάρολ και τελικό η Λίβερπουλ!
Στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας βρίσκεται η Λίβερπουλ που επικράτησε στο κατάμεστο «Γουέμπλεϊ» της συμπολίτισσας Έβερτον με 2-1. Οι «Ρεντς» έκαναν την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και με γκολ του Κάρολ στο 87' πήραν την πρόκριση για τον τελικό της 5ης Μαϊου!

 

Πλέον θα περιμένουν μέχρι το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα (15/4) ώστε να μάθουν ποια εκ των Τσέλσι και Τότεναμ θα βρεθεί αντίπαλός τους στο δρόμο για τον... 60ό τίτλο τους! Παρότι η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που μπήκε πιο επιθετικά στο παιχνίδι, εν τέλει η Έβερτον ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ. Στο 24' ο Άγγερ και ο Κάραχερ «μπερδεύτηκαν» μέσα στη μεγάλη περιοχή, δεν κατάφερε να διώξει κανείς και ο Κέιχιλ προσέφερε έτοιμο γκολ στον Γέλαβιτς, που έκανε το 1-0!

Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ της Έβερτον φέτος απέναντι στη Λίβερπουλ. Οι παίκτες του Κένι Νταγκλίς πήραν και πάλι τον έλεγχο της αναμέτρησης ωστόσο δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Χάουαρντ
. Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Άντι Κάρολ να χάνει μια «δική» του ευκαιρία και τη Λίβερπουλ να συνεχίζει να έχει -ανούσια- κατοχή. Στο 62' ήταν η σειρά της άμυνας της Έβερτον να κάνει το... δώρο της. Ο Ντιστέν έκανε απρόσεκτο γύρισμα και ο Σουάρεζ με πλασέ έγραψε το 1-1. Ο Ντάουνινγκ προσπαθούσε να φέρει το παιχνίδι στην περιοχή της Έβερτον, αλλά τελικά η λύτρωση για τη Λίβερπουλ ήρθε στο 87'. Ο Μπέλαμι εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Άντι Κάρολ με κέρδισε στον αέρα τους αντιπάλους του και με κεφαλιά έκανε το 2-1. Στις καθυστερήσεις, ο Χάουαρντ με εξαιρετική απόκρουση δεν επέτρεψε να βάλει η Λίβερπουλ και τρίτο γκολ. Στο κατάμεστο «Γουέμπλεϊ» βρέθηκαν 87,231 θεατές! Πριν από το παιχνίδι τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των θυμάτων του «Χίλσμπορο», 23 χρόνια πριν ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Νταγκλίς): Μπραντ Τζόουνς, Γκλεν Τζόνσον, Κάραγκερ, Σκρτελ, Άγκερ, Σπίρινγκ, Χέντερσον (75' Μάξι Ροντρίγκες), Τζέραρντ, Ντάουνινγκ (84' Μπέλαμι), Λουΐς Σουάρες, Κάρολ.  ΕΒΕΡΤΟΝ (Μόγες): Χάουαρντ, Φιλ Νέβιλ, Χάιτινχα, Ντιστέν, Μπέινς (88' Ανιτσέμπε), Γκίμπσον, Φελαϊνί, Λίον Όσμαν, Γκουέγ (68' Κόουλμαν), Τιμ Κέιχιλ, Γέλαβιτς.
πηγή tom-footballnews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έκπληξη η Sauber και ο Kobayashi!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έκπληξη η Sauber και ο Kobayashi!
«Έσβησε» στο γήπεδο!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Έσβησε» στο γήπεδο!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ