2012-04-14 20:10:12
Φωτογραφία για ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ;
Καινα που μας προέκυψε και το φρούτο (και τι φρούτο, καρύδα που πέφτει από ψηλάκαι σπάει κεφάλια) της Χρυσής Αυγής, για την οποία σοβαροί αναλυτές και δημοσκόποιλένε ότι θα μπει στη Βουλή με τα τσαρούχια!

Τις πταίει;

Προς το παρόν, όσο κι αν έψαξα δε βρήκα να αναρωτήθηκε ή να έδωσε απάντηση κανένας…Κι όταν λέμε κανένας, εννοούμε κανένας!

Μούγκα στη στρούγκα επί το γενικότερο. Δεν είναι δε λίγοι εκείνοι, επαΐοντες,δημοσκόποι και πολιτικοί αναλυτές, που λένε ότι το ποσοστό της Χρυσής Αυγής θα είναιμεγαλύτερο του 5%!!!

Καλώς να τα δεχτείτε και να τα λουστείτε, πουλάκια μου!

Και το παράδοξο, πλην όμως κατ’ εμέ φυσικότατο: 30-40% από τους μελλοντικούςψηφοφόρους της ΧΑ στους προηγούμενες εκλογές ψηφίσανε ΠΑΣΟΚ!!!

Και λέω κατ’ εμέ φυσικότατο, γιατί ουκ λίγες φορές υποστήριξα ότι το ΠΑΣΟΚ, εκτόςόλων των άλλων, λειτούργησε και ως θαυμάσιο «χουντοπάπλωμα!» Σκέπασε, μάνα σκέπασε, γαλανομάτα κόρη!


Σκέπασε, ανάθρεψε και ανέδειξε!

Τα αίτια, όμως, του φαινομένου δε θα την χρεώσω ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στη δεξιά,θα τα χρεώσω κατά 80% στην αδύναμη, διαιρεμένη και κατατεμαχισμένη αριστερά,που δε στάθηκε ικανή να ερμηνεύσει τα μηνύματα της εποχής και να πάρει έγκαιραρεαλιστικές θέσεις, προτείνοντας λύσεις στα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζειο Ελληνικός λαός.

Οι αριστεροί βρίσκονται αντιμέτωποι με κάτι για το οποίο σχεδόν αδιαφορούσανστην πολιτική τους σκέψη, την κυκλοφορία του κεφαλαίου και μάλιστα στη μορφή μηυλικών αξιών.

Το μεγάλο κόμμα της αριστεράς, η μήτρα όλων των αριστερών κινημάτων, παραπαίειμεταξύ φθοράς και αφθαρσίας (αρνούμενο πεισματικά να αποδεχτεί και να αναλύσειτα πραγματικά πολιτικά και οικονομικά δεδομένα) και μιας δογματικά απολυταρχικήςμορφής κομματικής νοοτροπίας.

Είναι απορίας άξιο πως το κόμμα της εργατικής τάξης και της κοινωνικής επανάστασης,αποδεικνύεται ανίκανο να εκπροσωπήσει την (άνεργη) εργατική τάξη ή να προωθήσειτην κοινωνική επανάσταση.

Η «άλλη» αριστερά όσο και αν επιθυμεί να εμφανίζεται «σύγχρονη» και «προοδευτική»παραμένει καθηλωμένη στα παρωχημένα «ευρωκομουνιστικά» και «ευρωαριστερά» κλισέτου περασμένου αιώνα. Ησυναίνεση που παρείχαν οι αδύνατες αλλά καλά οργανωμένες κοινωνικές κατηγορίες στηνκλασική μεταρρυθμιστική πολιτική της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας στηρίζονταν στηνισχύ του εθνικού κράτους : λογική αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος, δημοκρατικέςελευθερίες και ιδίως σταθερή απασχόληση.

Η έννοια του «εθνικού κράτους» όπως αυτό διαμορφώνεται με την καθιέρωση της «ορθήςοικονομικής σκέψης» που έχει ήδη επιβληθεί από την Γερμανία της Μέρκελ,  είναι έννοια άγνωστη, έως «απωθητική» για το «Συνασπισμό»και τον «ΣΥΤΡΙΖΑ», που  άγεται καιφέρεται από  «παιδαριώδεις» έως «αντεθνικές» «διεθνιστικές» τακτικές και άγονες «λαθρομεταναστευτικές»παρεμβάσεις.

Για την Κουβέλειο αριστερά καλύτερα να μη γίνεται λόγος. Μόνο τον ρόλο του ΔούρειουΊππου δεν είχε παίξει μέχρι τώρα η προδομένη «αυτοτραυματική» αριστερά…

Ήττα, λοιπόν, του κοινοβουλευτισμού και κυρίως της αριστεράς θα είναι η ισχυρήπαρουσία της ΧΑ στη Βουλή, αφού η ΧΑ σε καμιά περίπτωση ψήφους από τους «κεφαλαιούχους»τους «οικονομικά ισχυρούς» και τους «τακτοποιημένους» δεν πρόκειται να πάρει… HarryKlynn
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έκανε φιέστα η Ντόρτμουντ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έκανε φιέστα η Ντόρτμουντ!
Άλλος για playoffs;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άλλος για playoffs;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ