2012-04-14 20:11:51
Φωτογραφία για Άλλος για playoffs;
Μόλις έξι ομάδες έχουν προκριθεί στα playoffs του ΝΒΑ κι ενώ απομένουν άλλες τόσες αναμετρήσεις. Το gazzetta.gr γράφει για τη... σφαγή σε Ανατολή και Δύση για τις υπόλοιπες θέσεις.

Η... επισυναμμένη σε 66 αναμετρήσεις κανονική περίοδος πλησιάζει προς το τέλος της κι η αγωνία κορυφώνεται γι' αρκετές ομάδες εν όψει playoffs. Με εξαίρεση τους Μπουλς, Χιτ, Πέισερς, Θάντερ, Σπερς και Λέικερς, το άγχος αποτελεί ρουτίνα για τις περισσότερες ομάδες, που φιλοδοξούν να είναι στην postseason, αλλά θα πρέπει να περιμένουν ακόμη λίγο για να πάρουν την απάντησή τους.

Το gazzetta.gr παρουσιάζει πώς έχει η κατάσταση λίγο πριν ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος στις 26/4.

    ΑΝΑΤΟΛΗ

1. ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ* (45-14): Έχουν δώσει τις 13 απ' τις τελευταίες 15 αναμετρήσεις χωρίς τον ηγέτη τους, Ντέρικ Ρόουζ, αλλά έχουν αντεπεξέλθει. Στις εναπομείνασες 7 έχουν να αντιμετωπίσουν Χιτ (εκτός), Μάβερικς (εντός) και Πέισερς (εκτός), αλλά η πρώτη θέση στην περιφέρεια τούς ανήκει.


2. ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ* (41-17): Η κορυφή φαντάζει άπιαστη για την παρέα των Γουέιντ, Τζέιμς και Μπος, αλλά δεν έχουν ανησυχούν για τη δεύτερη θέση. Η αμέσως επόμενη αναμέτρησή τους είναι στη Νέα Υόρκη, ενώ έχουν να βρεθούν και στη Βοστόνη, που σημαίνει πως θα παίξουν το ρόλο ρυθμιστή.

3. ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΪΣΕΡΣ* (37-22): Αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη της Ανατολής και προετοιμάζονται για τη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία τους σε postseason. Ο Ντέιβιντ Γουέστ (12,1π., 6,4ρ., 2,1ασ.) έχει δέσει άψογα με τους Γκρέιντζερ, Τζορτζ, Κόλισον και Χίμπερτ κι όλοι μαζί κρατούν γερά την 3η θέση.

 4. ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ (34-25): Δεν είναι η ομάδα του πρόσφατα παρελθόντος, αλλά το 17-8 απ' τον Μάρτιο μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει στην άνοδο θέσεων. Ο Ραζόν Ρόντο βρίσκεται σε δαιμονισμένη φόρμα στην κατάλληλη στιγμή, αφού οι τελευταίες αναμετρήσεις είναι απέναντι σε Νικς (εκτός), Μάτζικ (εντός), Χοκς (εκτός), Χιτ (εντός) και Μπακς (εντός) και δεν υπάρχει η πολυτέλεια ηττών, παρά μόνο ο κίνδυνος υποχώρησης μέχρι την 6η θέση.

5. ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ (35-24): Η συνταγή με τους Σμιθ, Τζόνσον, Χόρφορντ και Γουίλιαμς είναι γνωστή και σχετικά πετυχημένη για τους Χοκς, που έχουν τον εξαιρετικά βελτιωμένο Τζεφ Τιγκ (12,6π., 4,9ασ.) να συμπληρώνει το σύνολο. Το κλείσιμο της κανονικής περιόδου περιλαμβάνει μόλις μία εκτός έδρας αναμέτρηση (Ράπτορς) κι έξι εντός (Ράπτορς, Πίστονς, Σέλτικς, Νικς, Κλίπερς και Μάβερικς) κι ο στόχος της 4άδος είναι εφικτός.

6. ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ (34-25): Τη μία ο Ντουάιτ Χάουαρντ θέλει να φύγει, την άλλη θέλει να διώξει τον Σταν Βαν Γκάντι, τώρα είναι εκτός με σπασμούς στη μέση. Χωρίς τον All Star σέντερ (20,6π., 14,5ρ.) δεν πρέπει να περιμένουν να ανέβουν θέσεις, έχοντας και δύσκολο υπόλοιπο (Καβαλίερς εκτός, Σίξερς εντός, Σέλτικς εκτός, Τζαζ εκτός, Νάγκετς εκτός, Μπόμπκατς εντός και Γκρίζλις εκτός).

7. ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ (31-28): Ο Τζέρεμι Λιν, που αποτέλεσε απρόσμενη λύση, είναι εκτός για το υπόλοιπο της χρονιάς, ο Αμάρε Στούντεμαϊρ δεν έχει αγωνιστεί απ' τις 24/3, αλλά όχι απλώς παραμένουν εντός playoffs, αλλά δείχνουν έτοιμοι να μπουν απ' την 7η θέση. Ο Καρμέλο Άντονι (30π. μέσα στον Απρίλιο) τους έχει πάρει απ' το χέρι κι απομένει να φανεί πού θα τους οδηγήσει, αρχής γενομένης απέναντι σε Χιτ (εντός) και Σέλτικς (εντός), που αποτελούν crash tests εν όψει των υπολοίπων αναμετρήσεών τους (Νετς εκτός, Καβαλίερς εκτός, Χοκς εκτός, Κλίπερς εντός και Μπόμπκατς εκτός).

 8. ΦΙΛΑΝΤΕΛΦΙΑ 76ers (31-28): Κάνουν κάκιστο φίνις, χαρακτηριστικό το 2-7 μέσα στον Απρίλιο, παρόλα αυτά κρατούν τις τύχες τους στα χέρια τους. Είναι ένα ζευγάρι νίκες μπροστά απ' τους Μπακς, τους οποίους θα αντιμετωπίσουν στο Μιλγουόκι στην προτελευταία αναμέτρηση της χρονιάς. Αν είναι να κάνουν μόλις μία νίκη στο υπόλοιπο της κανονικής περιόδου, πρέπει να είναι αυτή.

9. ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ (29-30): Έδωσαν Μπόγκουτ (τραυματίας) και Τζάκσον κι ευελπιστούν ο Μόντα Έλις να μην έφτασε στο Μιλγουόκι μόνο για την κανονική περίοδο. Αλλά προ ημερών σε μία απ' τις κρισιμότερες αναμετρήσεις της χρονιάς ηττήθηκαν εντός έδρας απ' τους Νικς και παραμένουν στο κυνήγι της 8ης και τελευταίας προνομιούχου θέσης. Πέισερς (εντός), Γουίζαρντς (εκτός), Πέισερς (εκτός), Νετς (εντός), Ράπτορς (εντός), Σίξερς (εντός) και Σέλτικς (εκτός) βρίσκονται μέχρι τέλους στο καλεντάρι τους.

* Έχουν προκριθεί

ΔΥΣΗ

1. ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ* (43-16): Αποτελούν Νο.1 στα προγνωστικά για τους Τελικούς του ΝΒΑ και τον τελευταίο καιρό εναλλάσσονται με τους Σπερς στην πρώτη θέση της Δύσης. Έχουν να ταξιδέψουν σε Μινεσότα, Λος Άντζελες (Κλίπερς & Λέικερς), Φοίνιξ και Σακραμένο, πριν συνεχίσουν εντός έδρας με Λέικερς και Κινγκς, αλλά η παρέα των Ντουράντ και Γουέστμπρουκ γνωρίζει τον τρόπο.

2. ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ* (41-16): Πόσοι έχουν βαρεθεί να βλέπουν τους Ντάνκαν, Πάρκερ και Τζινόμπιλι; Σίγουρα όλοι οι αντίπαλοί τους. Ταλέντο κι εμπειρία συνδυάζονται άψογα στο Σαν Αντόνιο σε ένα μείγμα που εκπλήσσει με την παρουσία του στη 2η θέση. Μπορεί σε λίγο ξανά και στην 1η!

 3. ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΪΚΕΡΣ* (38-22): Θέλουν ή δε θέλουν περαιτέρω ενίσχυση; Δίνει ή δε δίνει πάσες ο Κόμπι Μπράιαντ (σ.σ. εκτός στις τελευταίες αναμετρήσεις). Όπως και να 'χει, είναι στην 3η θέση και στη χειρότερη των περιπτώσεων να πέσουν στην 4η, αφού ακολουθούν Μάβερικς (εντός), Σπερς (εντός), Γουόριορς (εκτός), Σπερς (εκτός), Θάντερ (εκτός) και Κινγκς (εκτός).

4. ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ (36-23): Ο Κρις Πολ τους βελτίωσε κατά πολύ κι επιστρέφουν σε playoffs έπειτα από 5ετή απουσία, αλλά απέχουν πολύ απ' το να θεωρηθούν διεκδικητές του τίτλου ακόμη και στη Δύση. Μία ή άλλη το πρόσημο θετικό (θα) είναι.Ί σως βγουν απ' την 4άδα (Γουόριορς εντός, Θάντερ εντός, Νάγκετς εκτός, Σανς εκτός, Χόρνετς εντός, Χοκς εκτός, Νικς εκτός).

5. ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ (34-24): Δεν χόρτασαν την περασμένη χρονιά, όταν απέκλεισαν το Νο.1, τώρα επιστρέφουν με στόχο να αναστατώσουν εκ νέου τα playoffs. Κι αυτό γιατί πιθανότατα θα μπουν με μειονέκτημα έδρας, ενώ δεν κάνει να υποτιμήσει κανείς την παρέα των Γκέι, Γκασόλ, Κόνλεί, Μέιο και Ράντολφ. Οι Σπερς γνωρίζουν καλύτερα.

6. ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ (34-26): Αν το πρώτο δαχτυλίδι έμοιαζε άπιαστο μέχρι το 2011, το repeat μοιάζει άλλο τόσο. Ντιρκ Νοβίτσκι και ΣΙΑ έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους, αφού ούτε η 6η θέση δεν είναι σίγουρη. Όχι όταν ακολουθούν Λέικερς (εκτός), Τζαζ (εκτός), Ρόκετς (εντός), Γουόριορς (εντός), Μπουλς (εκτός) και Χοκς (εκτός). Αν και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά την καρδιά του πρωταθλητή.

 7. ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ (32-27): Μετρούν 6-4 στις τελευταίες 10 αναμετρήσεις τους και δίνουν μάχη να κρατηθούν εντός των θέσεων των playoffs. Στις τελευταίες αναμετρήσεις τους ηττήθηκαν τόσο απ' τους Τζαζ όσο κι απ' τους Χιτ, που αποτελούν βασικούς ανταγωνιστές τους. Απέναντι σε Νάγκετς (εκτός κι εντός), Μάβερικς (εκτός), Χόρνετς (εκτός), Γουόριορς (εντός), Χιτ (εκτός) και Χόρνετς (εντός) απομένει να φανεί πόσες δυνάμεις τους έχουν απομείνει.

8. ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ (32-27): Παίζουν όλη τη χρονιά στις επόμενες αναμετρήσεις τους, που συμπεριλαμβάνουν Ρόκετς (εντός κι εκτός) και Σανς (εκτός). Η νίκη σ' αυτές είναι αυτοσκοπός, αφού επίσης έχουν να αντιμετωπίσουν Κλίπερς (εντός), Μάτζικ (εντός), Θάντερ (εκτός) και Τίμπεργουλβς (εκτός).

9. ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ (31-28): Τα παλικάρια (Νας και Χιλ) είναι γερασμένα, αλλά όχι και κουρασμένα. Αν δεν βρεθούν ούτε σ' αυτά τα playoffs, δε θα τους πει κανείς τίποτα. Αν τα καταφέρουν, όταν ακολουθούν Σπερς (εκτός), Μπλέιζερς (εντός), Θάντερ (εντός), Κλίπερς (εντός), Νάγκετς (εντός), Τζαζ (εκτός) και Σπερς (εντός), θα είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

10. ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ (31-29): Τρέχουν να προλάβουν και το τελευταίο 5-7 τους έχει φέρει σ' αυτή τη θέση. Δύσκολα θα επιστρέψουν σε postseason, έπειτα και την περσινή απουσία τους, αφού δεν τους ευνοεί και το πρόγραμμα (Γκρίζλις εκτός, Μάβερικς εντός, Μπλέιζερς εκτός, Μάτζικ εντός, Σανς εντός και Μπλέιζερς εκτός).

11. ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΪΛ ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ (28-32): Το σερί των τριών συνεχόμενων παρουσιών δε θα συνεχιστεί. Με 10-15 απ' τον Μάρτιο μέχρι σήμερα δεν περίμεναν και πολλά περισσότερα, παρά μόνο μαθηματικές ελπίδες. * Έχουν προκριθεί 

πηγή: gazzetta.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ