2012-04-14 20:33:55
Φωτογραφία για Βιογραφικά από όλη τη χώρα για θέση σε σούπερ μάρκετ
Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει η ανεργία στην Ελλάδα. Διαβάστε πόσες εκατοντάδες άνεργοι με πλούσια προσόντα ανταποκρίθηκαν σε αγγελία αλυσίδας σούπερ μάρκετ

Απελπισμένες προσπάθειες καταβάλουν χιλιάδες Έλληνες πολίτες για να βρουν μια θέση εργασίας, την ώρα που η ανεργία καλπάζει ανεξέλεγκτη.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το τι ακολούθησε τη δημοσίευση αγγελίας από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Θήβα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα",  επρόκειτο για την πλήρωση δύο θέσεων διευθυντών καταστημάτων, για τις οποίες έστειλαν βιογραφικά 1.700 άνθρωποι από την Αθήνα μέχρι και το Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο αριθμός των βιογραφικών για μια περιοχή, όπως αυτή της Βοιωτίας, που δεν έχει την πυκνότητα της Αθήνας, καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.

Μεταξύ όσων διεκδικούν τις θέσεις, βρίσκονται και πτυχιούχοι με MBA, και κάτοχοι διπλωμάτων ξένων γλωσσών. Αξίζει να σημειωθεί ότι για άλλες θέσεις εργασίας της ίδιας αλυσίδας έχουν αποσταλεί χιλιάδες βιογραφικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα,  ανάλογο φαινόμενο υπήρξε και στη Θεσσαλονίκη όταν άνοιξε πολυκατάστημα προσφέροντας περίπου 100 θέσεις εργασίας. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα είχαν αποσταλεί 25.000 βιογραφικά.

Σε πολλές περιπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι έστελναν βιογραφικά, αποφεύγοντας να αναφερθούν σε όλο το εύρος των σπουδών και των εμπειριών τους, ώστε να μην χάσουν τη θέση λόγω... περισσότερων προσόντων.

πηγή: news247.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ