2012-04-14 20:31:18
Φωτογραφία για Μεγάλη Παρασκευή στην Ερμούπολη Σύρου
Με την κατανυκτική ατμόσφαιρα που αρμόζει, τελέσθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής η Λιτανεία των επιταφίων στις ενορίες της Σύρου.

Τα περισσότερα βλέμματα μαγνήτισε και φέτος η τελετή που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Ερμούπολης.

Παρά το ψιλόβροχο που ήταν βασικό χαρακτηριστικό της φετινής τελετής, χιλιάδες κόσμος – έστω και με ομπρέλες- μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες, παρακολούθησαν και συμμετείχαν στη λιτανεία των επιταφίων και στη δέηση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου.

Όπως κάθε χρόνο, από την Πλατεία Μιαούλη πέρασε πρώτα ο Καθολικός Επιτάφιος του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας και ακολούθησε ολιγόλεπτη δέηση.

Αμέσως μετά την αποχώρησή του, έφτασαν την Πλατεία Μιαούλη κατά σειρά οι επιτάφιοι του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου και του Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Με την έλευσή τους στην Πλατεία Μιαούλη, ακολούθησε δέηση και σύντομος λόγος του Μητροπολίτη Σύρου προς το πλήθος πιστών. Οι επίσημοι και οι αρχές του τόπου συμμετείχαν και φέτος τόσο στην περιφορά του Καθολικού επιταφίου, όσο και στη λιτάνευση των επιταφίων των Ορθοδόξων ενοριών.
cyclades24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ