2013-12-23 12:33:37
Φωτογραφία για Νίκη με ανατροπή για τον ΠΑΟ, 2-1 τη Ξάνθη
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μεχντί Αμπέιντ ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 2-1 σκορ της Ξάνθης στη Λεωφόρο σε ένα από τα καλύτερα ματς της φετινή σεζόν στη Super League.

Ο Αλγερινός άσος του «τριφυλλιού» με δύο γκολ έβαλε φαρδιά πλατιά την «υπογραφή» του στην επικράτηση της ομάδας του, αναγκάζοντας τους Ακρίτες, που είχαν προηγηθεί με τέρμα του Τριάδη στο 13',  να επιστρέψουν με άδεια τα χέρια στη βάση τους.

Με αυτή τη νίκη οι «πράσινοι» έκλεισαν με 30 βαθμούς τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ενώ αντίθετα οι φιλοξενούμενοι έμειναν στους 24 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός κατά διαστήματα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, δείχνοντας ότι η νεανική ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έχει μέλλον. 

TΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Διαφήμιση του ποδοσφαίρου ήταν η αναμέτρηση στη Λεωφόρο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Ξάνθη, αποζημιώνοντας όσους αψήφισαν το κρύο και βρέθηκαν στις εξέδρες του «Απόστολος Νικολαϊδης».


Η ομάδα του Αναστασίου αιφνιδιάστηκε από τους Ακρίτες και βρέθηκε και τους κυνηγά στο σκορ, καθώς στο 13ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με το καταπληκτικό σουτ του Τριάδη, που άφησε στήλη άλατος τον Κοτσόλη.

Παρά τη ψυχρολουσία που δέχτηκαν, οι παίκτες του «τριφυλλιού» έβαλαν την μπάλα κάτω και έχοντας στο παιχνίδι τους διαρκή κίνηση και συνεχείς εναλλαγές θέσεων κατάφεραν να απαντήσουν επτά λεπτά αργότερα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μέντες με εξαιρετική κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Ντίνα, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε έτοιμο γκολ στον Αμπέντ, που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1.

Οι «πράσινοι», με τη ψυχολογία να είναι πλέον με το μέρος τους, πήραν τα «ηνία» στο παιχνίδι και στο 36΄ έφτασαν κοντά στο 2-1 με την κεφαλιά του Νάνο που πέρασε μόλις άουτ, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Αναστασίου μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και είδαν την υπεροχή τους να μετουσιώνεται σε γκολ στο 52’ με σκόρερ και πάλι τον Αμπέιντ, ο οποίος ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει απόψε το «τριφύλλι».

Σε εκτέλεση φάουλ ο Νάνο «έστρωσε» στον Αλγερινό άσο, ο οποίος με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Τσέμα, υπογράφοντας την ανατροπή για τον Παναθηναϊκό.

Στη συνέχεια η Ξάνθη αποφάσισε να ανοιχτεί και στο 79' λίγο έλειψε να ισοφαρίσει: ο Κοτσόλης έκανε μεγάλο λάθος, χάνοντας την μπάλα από τα χέρια του σε σουτ του Μάνταλου, αλλά εξιλεώθηκε αμέσως ύστερα, σταματώντας σχεδόν εξ επαφής τον Σολάρι.

Ένα λεπτό αργότερα ο Παναθηναϊκός έφτασε μία ανάσα από το 3-1, όταν αρχικά ο Κλωναρίδης νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Τσέμα και στη συνέχεια ο Αμπέιντ σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.

Στην τελευταία αξιόλογη φάση της αναμέτρησης στο 89΄ο Ντίνας (πέτυχε νωρίτερα γκολ ωστόσο ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ) σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τσέμα.

Παναθηναϊκός-Ξάνθη 2-1

Γκολ:  20', 54' Αμπέιντ (ΠΑΟ) - 13' Τριάδης (Ξάνθη)

Κίτρινες: Αμπέιντ, Ρισβάνης, Τριανταφυλλόπουλος - Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Βάλλας

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Ρισβάνης, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος (83' Μαρινάκης), Νάνο, Μέντες (73' Δώνης), Ζέκα, Αμπέντ, Ντίνας, Κλωναρίδης, Καρέλης (73' Πράνιτς) 

 

Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Μουκουάνα, Μπαξεβανίδης, Ντε Γκουζμάν (85' Σουάρες), Τριάδης, Σολτάνι, Κάλβο (74' Σολάρι), Βασιλακάκης, Φλίσκας, Βάλλας, Ντιέ (57' Μάνταλος). 

Μπάμπης Παπαφιλιππάκης
notosspor
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ