2013-12-25 02:07:07
Φωτογραφία για «Φρένο» στα εκλογικά σενάρια
«Φρένο» στα εκλογικά σενάρια που πυροδότησε η διαγραφή του Β. Πολύδωρα καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία μειώθηκε στους 153 έβαλε η κυβέρνηση.

Μπορεί η πρόθεση του πρωθυπουργού να είναι η εξάντληση της τετραετίας, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι παράγοντες τους που είναι ικανοί να πλήξουν την κυβερνητική σταθερότητα, όπως είναι η συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Α. Σαμαράς είναι αποφασισμένος να προχωρήσει χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος και γι αυτό τον λόγο κόβει αμέσως την συζήτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. «Κάθε φορά έρχονται τέτοια σενάρια, για να αντικαταστήσουν κάποια άλλα. Εκλογές θα γίνουν το 2016» τόνιζε ανώτατη κυβερνητική πηγή.

Συνομιλητές του πρωθυπουργού σημειώναν στο Real.gr πως στόχος είναι η αντιμέτωπη των προβλημάτων όπως η ανεργία αλλά και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα που αρχίζουν τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου.


Παράλληλα στο μαξίμου ετοιμάζονται για την ανάληψη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας την οποία θεωρούν σημαντική και ιδίως την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που οι οικονομικοί δείκτες έχουν μετά από αρκετό διάστημα θετικό πρόσημο.

Ο πρωθυπουργός τις ημέρες των Χριστουγέννων και την πρωτοχρονιάς αναμένεται να απουσιάσει ελάχιστα από το μαξίμου και οι συσκέψεις που θα έχει με τους στενούς του συνεργάτες θα είναι συνεχείς.

Ήδη μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα μεταξύ του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου αποφασίστηκε

Η αύξηση του ακατάσχετου μισθών και συντάξεων από το όριο των 1.000 ευρώ στα 1.500 ευρώ, ενώ η προστασία των μισθοδοτικών λογαριασμών από την κατάσχεση θα διευρυνθεί χρονικά από το ένα 24ωρο στη μία εβδομάδα. Επίσης με νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα γίνονται πλέον κατασχέσεις για οφειλές έως 500 ευρώ.

Επιπλέον σχεδιάζεται και η στρατηγική που θα ακολουθήσει με την νέα χρονιά η κυβέρνηση προκειμένου να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα επικρατεί. Το πρωτογενές πλεόνασμα και το μοίρασμα του σε κοινωνικές ομάδες όπως τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ένστολους, η ενίσχυση της απασχόλησης αλλά και οι επενδύσεις που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας είναι μερικά από τα «στοιχήματα» του κυβερνητικού επιτελείου για το 2014.

Ωστόσο οι εξελίξεις και το ρευστό κλίμα που υπάρχει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το χρηματοδοτικό κενό αναμένεται να κρίνουν πολλά. Στο μαξίμου ενημερώνονται διαρκώς για τα όσα διαδραματίζονται στο κομματικό «στρατόπεδο» του κυβερνητικού εταίρου. «Δεν μας ανησυχούν οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ γιατί υπάρχει συνείδηση και ο τόπος είναι πάνω από όλα» έλεγε χαρακτηριστικά ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος.

Την ίδια στιγμή όμως οι επιθέσεις των «γαλάζιων» στελεχών εναντίον του Γ. Στουρνάρα δεν έχουν τέλος. Χθες 41 βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών τον οποίο καλούν να μειώσει τον φόρο στο πετρέλαιο «Επιπλέον, καθημερινά αναφέρονται θλιβερά περιστατικά πυρκαγιών και θανάτων από αυτοσχέδιες σόμπες και θερμαντικά σώματα γεγονός που αποτελεί όνειδος για μία ευρωπαϊκή χώρα μέλος της ΕΕ.» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ερώτηση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ