2013-12-25 03:32:06
Φωτογραφία για Σάντος: Δεν θα μπορούσα να αρνηθώ την Πορτογαλία
Ο Φερνάντο Σάντος επισκέφθηκε τη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών κι Επικοινωνίας της Λισαβόνας και "ανακρίθηκε" από φοιτητές για την Ελλάδα και το ποδόσφαιρο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και δήλωσε ανοιχτός κάποια στιγμή να αναλάβει την εθνική Πορτογαλίας.

"Η εθνική ομάδα ηγείται μιας χώρας. Οι παίκτες όταν φορούν το εθνόσημο θα πρέπει να αναλογίζονται το βάρος της ευθύνης που φέρουν αφού εκπροσωπούν την Ελλάδα. Ο στόχος είναι να προκριθούμε στον επόμενο γύρο του Μουντιάλ. Άλλωστε πρόκειται για έναν όμιλο όπου τα πάντα είναι ανοικτά και όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες", δήλωσε αρχικά για τηνΕθνική Ελλάδας και τη δουλειά που γίνεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014.

Όσο για προγνωστικά, ο 59χρονος προπονητής έχρισε φαβορί τη Βραζιλία, αλλά υπογράμμισε ότι όνειρο του θα ήταν να φτάσουν στον τελικό Ελλάδα και Πορτογαλία.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν θα αναλάμβανε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, εμφανίστηκε θετικός: "Δεν θα μπορούσα να πω ποτέ όχι σε μία τέτοια περίπτωση. Μου λείπει η καθημερινότητα των προπονήσεων. Στην παρούσα φάση όμως δεν περιμένω τέτοια πρόταση. Εύχομαι κάθε επιτυχία στον Πάουλο Μπέντο και στην Πορτογαλία".


Η επόμενη ερώτηση αφορούσε δύο πρώην ομάδες του που κληρώθηκαν μαζί στη φάση των 32 του Europa League, τον ΠΑΟΚ και την Μπενφίκα: "Στην παρούσα φάση, ο ΠΑΟΚ πρόκειται για τη μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που μπορεί να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό. ΠΑΟΚ και Μπενφίκα είναι οι δύο ομάδες που έχω στην καρδιά μου. Η Τούμπα είναι η πιο καυτή έδρα στην Ελλάδα".

Τέλος, ρωτήθηκε για ένα επεισοδιακό παιχνίδι της σεζόν 2003-2004 με αντίπαλο την Μποαβίστα, ως προπονητής της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που του κόστισε τον τίτλο: "Αν είχαμε κερδίσει τότε πιθανότατα θα κατακτούσαμε το πρωτάθλημα και ίσως να μην βρισκόμουν τώρα στην Ελλάδα".
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ