2013-12-25 09:11:04
Φωτογραφία για Παίζουν με τα νεύρα των ανέργων – Δεκάδες Πατρινοί που πήραν vouchers Η/Υ αποκλείονται ουσιαστικά από τα 5μηνα του ΟΑΕΔ
Εξαπατημένοι και εξοργισμένοι αισθάνονται δεκάδες Πατρινοί που το προηγούμενο διάστημα πήραν voucher μέσω του ΟΑΕΔ προκειμένου να εκπαιδευτούν στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές βάζοντας παράλληλα ένα ελάχιστο ποσό (κάτω από 500). Και τούτο γιατί στους συμπολίτες αυτούς κόπηκε τότε η κάρτα ανεργία με αποτέλεσμα να χάνουν τα πολλά συνεχόμενα έτη ανεργίας που διέθεταν.

Έτσι σήμερα πλέον που έχουν προκηρυχθεί πολλά 5μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας με ικανοποιητικό για τα δεδομένα της εποχής μισθό, αυτοί οι συμπολίτες ουσιαστικά αποκλείονται από τη διαδικασία. Και τούτο επειδή, όπως καταγγέλλουν τα μόρια που εξασφαλίζουν πλέον για την ανεργία τους σε σύγκριση με υπόλοιπους κάνουν αίτηση, είναι ελάχιστα.

Όπως επισημαίνουν νιώθουν εξαπατημένοι και «θύματα» μιας προσπάθειας της κυβέρνησης να δείχνει κατά καιρούς, ότι μειώνονται οι μακροχρόνια άνεργοι. Τότε οι συμπολίτες βρήκαν τα vouchers ως μια ευκαιρία να αποκτήσουν ένα χαρτί γνώσης υπολογιστών, δεν ήξεραν όμως ότι στην πορεία θα δημιουργούνταν πραγματικές ευκαιρίες απασχόληση με μισθό τις οποίες αυτοί δεν θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν.

Έτσι τώρα τραβάνε τα μαλλιά τους που... εμπιστεύτηκαν το ελληνικό κράτος!

Πηγή: Thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ