2013-12-25 09:00:23
Φωτογραφία για Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να ευχαριστήσουν θερμά τον πρώην υπουργό κ. Μιχάλη Λιάπη για το μεγάλο δώρο
του Στέφανου Κοτζαμάνη

euro2day.gr

Ο πρώην υπουργός Συγκοινωνιών, μέρες που είναι, δεν ξέχασε να κάνει τα δώρα του πριν φύγει για τη μακρινή Μαλαισία... Από τον προσεχή Ιανουάριο λοιπόν, οι ανασφάλιστοι οδηγοί θα κληθούν «εδώ και τώρα» να περάσουν από την εφορία.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να ευχαριστήσουν θερμά τον πρώην υπουργό κ. Μιχάλη Λιάπη για το μεγάλο δώρο (χρονιάρες μέρες...) που τους έκανε μέσα από την πρόσφατη σύλληψή του, στο ζήτημα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων Η ουσία είναι ότι μετά την απερισκεψία του κ. Λιάπη, οι κινήσεις για την επίλυση του προβλήματος των ανασφάλιστων οχημάτων επισπεύδονται και το ζήτημα τείνει να καταστεί... κυβερνητική προτεραιότητα!

Όπως λέγεται μάλιστα, από τον Ιανουάριο του 2014 οι οδηγοί ανασφάλιστων οχημάτων θα λαμβάνουν «ραβασάκι» από την οικεία εφορία προκειμένου να βάλουν το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας το ποσό που τους αναλογεί συν το τσουχτερό πρόστιμο που θα το συνοδεύει.


Μέχρι σήμερα, υπήρχαν ποινές οι οποίες τελικά λόγω δυσλειτουργίας του συστήματος δεν εφαρμόζονταν στην πράξη και τελικά οι παραβάτες δεν καλούνταν να... πάνε ταμείο, πολλές φορές ακόμη και αν συλλαμβάνονταν από την τροχαία!

Από τον Ιανουάριο ωστόσο, θα έχουμε ριζικές αλλαγές, καθώς σε κεντρική πλατφόρμα του Υπουργείου Οικονομικών θα διασταυρώνονται ηλεκτρονικά μια σειρά από λίστες, όπως η λίστα του ΥΠΟΙΚ με τους αριθμούς κυκλοφορίας που βρίσκονται σε ισχύ, η βάση δεδομένων του Επικουρικού Ταμείου (μεταξύ αυτών και ανασφάλιστα οχήματα που τράκαραν), του Υπουργείου Συγκοινωνιών και των ασφαλιστικών εταιρειών.

Το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων είναι ιδιαίτερα σημαντικό και πολυσχιδές. Πέρα από τις απώλειες εσόδων για τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι ζημιές που προκαλούν τα συγκεκριμένα οχήματα επιβαρύνουν το ήδη καταχρεωμένο Επικουρικό Κεφάλαιο, ενώ πολλές οικογένειες κινδυνεύουν να χάσουν ολόκληρη την περιουσία τους σε περίπτωση που προκαλέσουν συγκεκριμένα ατυχήματα.

Το οξύμωρο είναι ότι οι συζητήσεις για το πώς θα διευθετηθεί το πρόβλημα των ανασφάλιστων οχημάτων είχαν ξεκινήσει από την εποχή που ο ίδιος ο κ. Λιάπης ήταν υπουργός Συγκοινωνιών!

Συζητήσεις βέβαια, που μπορεί να ξεκίνησαν, αλλά -όπως και τόσες άλλες...- δεν κατέληξαν σε αποτέλεσμα.

Πηγή: euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ