2013-12-25 20:29:06
Φωτογραφία για Χρυσόστομος: Όχι άλλες υποχωρήσεις, θα μας οδηγήσουν στην καταστροφή
Έκκληση προς όσους χειρίζονται υπεύθυνα το Κυπριακό, να επιμείνουν αταλάντευτα στις διεθνείς αρχές δικαίου ως βάση για την επιδιωκόμενη λύση, απευθύνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β' με το χριστουγεννιάτικο , μήνυμά του, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι... «οφείλουμε να συνέλθουμε, να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας, να εντείνουμε την ακοή μας και να ενωτιστούμε τις φωνές των προγόνων μας».

Αναφέροντας ότι το μεγάλο μήνυμα της εορτής των Χριστουγέννων όπως διαμηνύθηκε από το Θεό διά του προφήτου, είναι «Δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επί της γης», προσθέτει πως η σημερινή τραγική πραγματικότητα την οποία βιώνει η πατρίδα μας υπογραμμίζει τη «ενεστώσα ανάγκη» που καλεί όλους μας σε ομόνοια και αλληλεγγύη, ενίσχυση των ολιγοψύχων και στήριξη των ενδεών.

Ο Κύπρου Χρυσόστομος Β' αναφέρει ακόμα πως η καλπάζουσα ανεργία, η αδυναμία πολλών να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ζωής, η αναξιοκρατία, η σήψη και η διαφθορά που αποκαλύπτονται καθημερινά σ' όλο τον δημόσιο βίο, οι ταπεινωτικές για την εθνική μας αξιοπρέπεια και αδικαιολόγητες, εν πολλοίς, απαιτήσεις της Τρόικας, που έναντι κάποιου τοκογλυφικού δανεισμού, θέτει υπό την κυριαρχίαν της το παρόν και το μέλλον του τόπου μας, οδηγούν πολλούς σε αποθάρρυνση και άλλους σε απόγνωση.


Ταυτόχρονα σημειώνει ότι «κάθε υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος απαιτεί να ξαναστηθεί κράτος δικαίου, να εκλείψουν οι ανισότητες, να λειτουργήσουν οι θεσμοί με διαφάνεια, να υπάρξει τιμωρία για όσους αδικούν και επιβράβευση για όσους ευεργετούν τον τόπο».

Ο Κύπρου Χρυσόστομος αναφέρει ότι η πείρα σαράντα χρόνων κατοχής και συνεχών υποχωρήσεων μας δίδαξε ότι οι υποχωρήσεις δεν εξευμενίζουν τον κατακτητή, προειδοποιώντας ότι «άλλες υποχωρήσεις θα μας οδηγήσουν στην πλήρη και μόνιμη καταστροφή».
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ» Ο... ΣΑΜΑΡΗΣ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ» Ο... ΣΑΜΑΡΗΣ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ