2013-12-26 01:33:07
Φωτογραφία για Η κοινότητα Μελβούρνης βραβεύει αριστεύσαντες μαθητές στα ελληνικά
Για μια ακόμη χρονιά η χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης ήταν αφιερωμένη στους... αριστεύσαντες μαθητές των Απογευματινών και Σαββατιανών σχολείων της Κοινότητας και του ημερήσιου κολλεγίου της Alphington Grammar.

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, μέλη, ευεργέτες και φίλοι της Κοινότητας, καθώς και μέλη του προσωπικού και του Διοικητικού Συμβουλίου του ιστορικού οργανισμού, συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παμμεσσηνιακής Αδελφότητας «Παπαφλέσσας» .

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν βραβεία σε αριστεύσαντες μαθητές των σχολείων της Κοινότητας, αλλά και σε μαθητές άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Ο υπεύθυνος της κοινότητας για την εκπαίδευση Θεόδωρος Μάρκος τόνισε ότι η κοινότητα ήταν ο πρώτος ομογενειακός οργανισμός που λειτούργησε σχολείο για τη διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας στους μακρινούς αντίποδες.


«Σύμφωνα με μελέτες του Δρ. Χρήστου Φίφη, το πρώτο σχολείο ιδρύθηκε το 1923, αν και υπάρχουν ισχυρισμοί ότι υπήρχε από το 1902,» τόνισε.

Επίσης, επισήμανε ότι στα σχολεία της Κοινότητας μαθαίνουν ελληνικά περισσότεροι από 1.000 μαθητές, ενώ αναφέρθηκε και στη λειτουργία του προγράμματος διδασκαλίας Αρχαίων Ελληνικών για ενήλικες και μαθητές, που εγκαινίασε πριν από δύο χρόνια η ελληνική κοινότητά. Ανακοίνωσε δε, ότι πρόσφατα εγκρίθηκε αίτηση της κοινότητας να προσφέρει το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών σε επίπεδο VCE.

«Με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά μας να κάνουν τα Αρχαία Ελληνικά σε επίπεδο VCE, γεγονός το οποίο μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην αύξηση του τελικού συγκεντρωτικού αποτελέσματος εισόδου στο πανεπιστήμιο, δηλαδή το λεγόμενο ATAR,» τόνισε.

Τους μαθητές που αρίστευσαν συνεχάρη και η διευθύντρια του κολλεγίου Alphington Grammar Δρ Βίβιαν Νίκου, λέγοντας πως είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για την προσπάθεια, την επιτυχία και την αφοσίωση των μαθητών του κολλεγίου στην εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας. Συνεχάρη επίσης τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, λέγοντας ότι πίσω από την επιτυχία των μαθητών βρίσκονται πάντα οι γονείς και η συλλογική προσπάθεια και αφοσίωση πολλών δασκάλων και καθηγητών.

«Είναι μέσα από το πάθος και την αφοσίωση που έχουν οι οικογένειες και οι εκπαιδευτικοί μας για τη διατήρηση και συνέχιση της Ελληνικής γλώσσας έτσι ώστε να μπορέσουμε να είμαστε συνδεδεμένοι με τις ρίζες μας, την καταγωγή μας και τις αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού και των προγόνων μας,» τόνισε.

Απευθυνόμενη στους αριστεύσαντες μαθητές πρόσθεσε: «Είθε το πάθος και η αφοσίωσή σας για την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό, για τα οποία βραβευόσαστε απόψε, να σας ακολουθούν σε όλο το ταξίδι της ζωής σας. Είθε η αγάπη σας για την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό και ό,τι ενσαρκώνει το ελληνικό πνεύμα, να αναδειχθούν σε φωτεινό παράδειγμα για τους άλλους.»

Οι μαθητές και μαθήτριες που μαθαίνουν τα ελληνικά στα σχολεία της κοινότητας και βραβεύθηκαν είναι:

Από το Alphington Grammar School:

Θεοδώρα Σιγανού

Παρασκευή Σιγανού

Δημοσθένης Γκούλας

Σίμος Γιαννουράκος Λιανίδης

Από τα Απογευματινά/Σαββατιανά σχολεία:

Σταματία Καλλιάνη

Χρήστος Κουνέλης

Έλενα Πιακή

Από τμήμα ελληνικών του Πανεπιστημίου La Trobe:

Tara Zander

Filia Komninos

Aπό το γυμνάσιο του Νόρθκοτ:

Aικατερίνη Παντελίδου

Στους βραβευθέντες μαθητές παραδόθηκε και συμβολικό χρηματικό δώρο 200 δολάρια, σαν μια μικρή επιβράβευση για την επίδοσή τους στα ελληνικά. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ