2013-12-26 20:19:07
Φωτογραφία για Ένωσε τουβλάκια Lego… και έφτιαξε πραγματικό αμάξι! [video]
Ένας 20χρονος μηχανικός, ο Raul Oaida, κατασκεύασε ένα πραγματικό αμάξι με τη βοήθεια των LEGO, το οποίο μπορεί να αναπτύξει μέχρι και 27 χλμ/ώρα χωρίς να «σπάσει»! Με υπομονή και σκληρή δουλειά, το αγόρι από τη Ρουμανία κατάφερε μετά από 20 μήνες να ενώσει μισό εκατομμύριο τουβλάκια και να φτιάξει ένα όχημα με 256 πιστόνια και τέσσερις κινητήρες. Έτσι, κάθισε στη θέση του οδηγού, έβαλε εμπρός τη μηχανή και έκανε βόλτες στις γειτονιές της Μελβούρνης «Η ιδέα μου ήρθε, όταν παρακολουθούσα ένα βίντεο σχετικά με τα Lego. Τότε σκέφτηκα ότι υπάρχουν βιβλία για το πώς να φτιάξεις διαστημόπλοιο… αλλά τίποτα σχετικά με την κατασκευή ενός αυτοκινήτου από τουβλάκια», ανέφερε ο Raul. Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, κατάφερε να «χτίσει» ένα όχημα που θυμίζει την παιδική μας ηλικία, με τον κινητήρα να διαθέτει 100.000 κομμάτια και οικολογική λειτουργία, αφού ενεργοποιείται μέσω συμπιεσμένου αέρα. Αποτέλεσμα δεν ήταν άλλο από ένα ιδιαίτερο αμάξι με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα!


Συνοδοιπόρος στην προσπάθεια ήταν ο επιχειρηματίας και φίλος του 20χρονου, ο Αυστραλός Steve Sammartino, ο οποίος «βάπτισε» το εγχείρημα με το όνομα: “Super Awesome Micro Project”. Επειδή, όμως, ο ίδιος δεν μπορούσε να καλύψει όλα τα έξοδα του πειράματος, είπε ναι στη χρηματοδότηση από το πλήθος (“crowdfunding”). Μπορεί το κόστος του αμαξιού LEGO έφτασε τα £75,000, αλλά η «εκστρατεία» ξεκίνησε με πολύ ακαθόριστο οικονομικό στόχο, με τον Sammartino να κάνει το παρακάτω tweet: «Όποιος ενδιαφέρεται να επενδύσει $ 500 - $ 1000 σε μια φοβερή και πρωτότυπη κατασκευή, ας μου κάνει tweet. Χρειαζόμαστε περίπου 20 χρηματοδότες».

«Δεν είμαι φανατικός, ούτε με τα αυτοκίνητα, ούτε με τα Lego. Απλά λατρεύω την τεχνολογία και ήθελα να αποδείξω ότι όταν υπάρχουν πρωτότυπες ιδέες, άνθρωποι με ταλέντο και χρηματοδότηση… μπορούν να γίνουν τα πάντα!», σχολίασε ο επιχειρηματίας στο BBC. Ωστόσο, οι δυο φίλοι δεν σταμάτησαν να ανησυχούν λεπτό για την κατασκευή, αφού όπως ισχυρίζονται, υπήρχε ο φόβος να προκληθεί έκρηξη από Lego και να υπάρξουν τραυματισμοί στο δρόμο.

flowmagazine.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ