2013-12-27 00:38:54
Φωτογραφία για Χριστούγεννα στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας 89,5
Αφιέρωμα στα Χριστούγεννα 05.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

06.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

08.00 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ

Ενημερωτική εκπομπή για όλα όσα φέρνει η μέρα

Με την Κατερίνα Χουζούρη.

09.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τον Βασίλη Σπυρόπουλο

09.01 «ΟΥΚ ΗΛΘΟΝ ΒΑΛΕΙΝ ΕΙΡΗΝΗΝ»

Η εορταστική αυτή εκπομπή του ΡΣ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη, αναφέρεται στην ανατροπή των, μέχρι την ενανθρώπηση του Λόγου του Θεού, δεδομένων στις σχέσεις ανθρώπου -_Θεού, ανθρώπου - συνανθρώπου και ανθρώπου - κτίσεως.

10.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τον Βασίλη Σπυρόπουλο

10.30 ΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΘΟΓΓΟΙ (Ε)

Με την Κυριακή Αιλιανού

11.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τον Δημήτρη Ριζούλη

11.01 «ΤΟΥ ΔΕ ΙΗΣΟΥ Η ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΟΥΤΩΣ ΗΝ»

Η εορταστική αυτή εκπομπή του ΡΣ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στη γενεαλογία του Ιησού, στις προφητείες και στα πρόσωπα και γεγονότα που συνδέονται με τη Γέννηση του Χριστού. Σήμερα, το θέμα είναι: «Ο ρόλος της Υπεραγίας Θεοτόκου στην ενανθρώπηση του Θείου Λόγου». Καλεσμένος είναι ο κ. Αλέξανδρος Νεστούρης, Master Θεολογίας.

12.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τον Δημήτρη Ριζούλη

12.01 «ΙΔΟΥ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ»

Η εορταστική αυτή εκπομπή του ΡΣ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Ριζούλης, αναφέρεται στις προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης για τον αναμενόμενο Μεσσία, στην αποδοχή ή μη του Ιησού ως Μεσσία, στο φαινόμενο του Μεσσιανισμού και στους ψευδομεσσίες της ιστορίας.

13.00 ΧΡΙΣΤΟΣ, «ΣΗΜΕΙΟΝ ΑΝΤΙΛΕΓΟΜΕΝΟΝ»

Η εορταστική αυτή εκπομπή του ΡΣ, που παρουσιάζει ο Κώστας Παππάς, αναφέρεται στην Ορθόδοξη Χριστολογία και στις Χριστολογικές αιρέσεις.

14.00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τον Αντώνη Γιαννακόπουλο

14.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Ο Κώστας Παππάς διαβάζει από το βιβλίο «Τα Χριστούγεννα και άλλες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες» του Aντον Τσέχωφ. Επιμέλεια , μετάφραση Κατερίνα Σχινά. Εκδόσεις Ερατώ.

15.00 ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Η εορταστική αυτή εκπομπή του ΡΣ, που παρουσιάζει η ΑδαμαντίαΜπούρτζινου, αναφέρεται στα παραδοσιακά κάλαντα, τραγούδια, ήθη και έθιμα του τόπου μας κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων. Σήμερα, το θέμα είναι: «Έθιμα Πρωτοχρονιάς». Καλεσμένη είναι η καΑικατερίνη Πολυμέρου - Καμηλάκη, Πρόεδρος του Τμήματος Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

16.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τον Αντώνη Γιαννακόπουλο

16.01 ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Πρόσωπα και Παράδοση», που παρουσιάζουν ο π. Ειρηναίος Νάκος και ο κ. ΓεώργιοςΔεμελής, αναφέρεται στα προσωπικά μονοπάτια συμμετοχής, αναζήτησης και δημιουργίας ανθρώπων που αγάπησαν την Βυζαντινή και Δημώδη μουσική του Τόπου μας. Σήμερα, το θέμα είναι: «Αρετή Κετιμέ - Μουσικός». Καλεσμένη είναι η κα Αρετή Κετιμέ, μουσικός που παίζει σαντούρι και τραγουδάει, ερμηνεύοντας παραδοσιακά τραγούδια.

17.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τη Σμαραγδή Καράγιωργα

17.01 Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ

Η εορταστική αυτή εκπομπή του ΡΣ, που παρουσιάζει η ΣμαραγδήΚαράγιωργα, αναφέρεται στην ενσάρκωση του Λόγου του Θεού όπως αυτή συναντάται στα κείμενα και στους λόγους των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας. Σήμερα, το θέμα είναι: «Σχολιασμός κειμένων του Αγίου Αθανασίου που αφορούν στην ενσάρκωση του Λόγου του Θεού. Μέρος Α΄».Καλεσμένος είναι ο κ. Νικόλαος Ξιώνης, Λέκτορας της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.

18.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τον Δημήτρη Κοσμόπουλο

18.01 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται , σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

18.40 ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ (Ε)

Με την Εύα Κεχαγιά

19.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τον Δημήτρη Κοσμόπουλο

19.01 «ΥΜΝΟΥΣ ΥΦΑΙΝΕΙΝ» - ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Η εορταστική αυτή εκπομπή του ΡΣ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στην Ορθόδοξη υμνολογία και στους υμνογράφους των εορτών των Χριστουγέννων. Σήμερα, το θέμα είναι: «Στοιχεία της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης στην υμνογραφία των Χριστουγέννων». Καλεσμένος είναι ο κ. Κωνσταντίνος Μπελέζος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.

20.00 ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Ε)

Παραδοσιακή μουσική

Με τον Λάμπρο Λιάβα

21.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ

Από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη

21:30 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)

Ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει κείμενα για την Ενανθρώπηση του Χριστού.

22.00 «ΙΔΟΥ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ» (Ε)

Η εορταστική αυτή εκπομπή του ΡΣ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Ριζούλης, αναφέρεται στις προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης για τον αναμενόμενο Μεσσία, στην αποδοχή ή μη του Ιησού ως Μεσσία, στο φαινόμενο του Μεσσιανισμού και στους ψευδομεσσίες της ιστορίας. Σήμερα, το θέμα είναι:«Γιατί ο Ιησούς Χριστός είναι ο πραγματικός Μεσσίας». Καλεσμένος είναι η κα Κυριακούλα Παπαδημητρίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

23:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)

Ο π. Διονύσιος Χατζηαντωνίου διαβάζει από το βιβλίο του Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας: «Λόγος περί της Ενανθρωπίσεως του Λόγου και της δια σώματος προς ημάς επιφανείας Αυτού».

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ (Ε)

Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες

Με την Κυριακή Αιλιανού

02.00 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ (Ε)

Στη χριστουγεννιάτικη αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Δημήτρης Κοσμόπουλος αναφέρεται στα Χριστούγεννα που πέρασε ο Ελληνισμός σε καιρούς δοκιμασίας. Σήμερα, το θέμα είναι: «Χριστούγεννα στους Βαλκανικούς πολέμους και στον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο». Καλεσμένος ο Καθηγητής Δρ Αντώνης Σταυρίδης, επιμελητής της τρίτομης έκδοσης του αρχείου της Aννας Μελά.

03.00 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)

Με τον Κώστα Παππά.

04.00 Β' ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 16.01 - ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

05.00 Β' ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 23.00 - ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ