2013-12-27 01:32:06
Φωτογραφία για Σε νέα υψηλά κατευθύνεται η Wall
Εκεί απ’ όπου έμεινε την Τρίτη συνεχίζει τις συναλλαγες η Wall Street οδεύοντας προς νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, έπειτα από τα θετικά στοιχεία για τις νέες αιτήσεις ανεργίας, οι οποίες εμφάνισαν πτώση για πρώτη φορά έπειτα από τρεις εβδομάδες.

Ο αριθμός των ατόμων που υπέβαλλαν νέα αίτηση για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκε για πρώτη φορά έπειτα από τρεις εβδομάδες, σε μια ένδειξη ενδυνάμωσης της αγοράς εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικάνικου υπουργείου Απασχόλησης, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν κατά 42 χιλ. στις 338.000 για την εβδομάδα έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Dow Jones, ανέμεναν πως οι αιτήσεις θα διαμορφωνόντουσαν στις 344.000.

Σημειώνεται πως αν η Wall Street σημείωσει σήμερα ακόμη μια συνεδρίαση με κέρδη θα είναι η έκτη διαδοχική για τον βιομηχανικό Dow Jones και η 50η για το σύνολο του έτους. Την Τρίτη σε μία κατά τα άλλα υποτονική συνεδρίαση με "εορταστικό" τζίρο που ολοκληρώθηκε νωρίτερα λόγω της ημιαργίας της παραμονής των Χριστουγέννων οι δείκτες σημείωσαν νέα ιστορικά υψηλά.


Ο S&P σημείωσε το 42ο κλείσιμο σε ιστορικά υψηλά, ενώ έως τώρα φέτος έχει κερδίσει 28,5% και οδεύει προς την καλύτερη ετήσια απόδοση από το 1997.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 63,50 μονάδες (0,39%) στις 16.421 μονάδες. Σημειώνεται πως την Τρίτη σημείωσε το 49ο ρεκόρ του φέτος που σηματοδοτεί την καλύτερη επίδοση στα ρεκόρ ανά έτος από το 1995.

Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 8,60 μονάδων (0,21%) στις 4.164 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 4,30 μονάδων (0,24%) στις 1.837 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 24 κινούνται με θετικό πρόσημο και 4 με αρνητικό.

Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Ξεχωρίζει ο τεχνολογικός κλάδος, όπου η μετοχή της Twitter συνεχίζει το εβδομαδιαίο της ράλι που ξεπερνά το 21%, καταγράφοντας κέρδη 4,2% στα 72,92 δολάρια. Η Microsoft εμφανίσει κέρδη σχεδόν 1%. Αντίθετα, η Apple υποχωρεί 0,4%, ενώ η Blackberry σημειώνει πτώση 0,8%.

Στον επιχειρηματικό κλάδο, ο συνιδρυτής της BlackBerry, Michael Lazaridis γνωστοποίησε πως το ποσοστό που κατέχει από κοινού με τον επίσης συνιδρυτή Douglas Fregin έχει μειωθεί κάτω του 5%, σε μια κίνηση που δείχνει πως τα σχέδιά τους για εξαγορά της εταιρείας αναβάλλονται.

Τον Οκτώβριο, ο Michael Lazaridis και ο Douglas Fregin κατείχαν το 8% της BlackBerry και εξέταζαν το ενδεχόμενο να εξαγοράσουν την εταιρεία, η οποία έχει τεθεί σε πώληση από τον Αύγουστο.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei διεύρυνε το υψηλό έξι ετών, φτάνοντας πάνω από το «ψυχολογικό όριο» των 16.000 μονάδων καθώς η αποδυνάμωση του γεν προσέλκυσε ξένους επενδυτές και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ξεκαθάρισαν κάποιες αμφιβολίες για τα μέτρα στήριξης της ιαπωνικής οικονομίας.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη η Wall Street ήταν κλειστή λόγω Χριστουγέννων, ενώ σήμερα κλειστές παραμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δεν μπήκε ο Πέτγουεϊ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δεν μπήκε ο Πέτγουεϊ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ