2012-04-15 13:57:10
Φωτογραφία για Ισραηλινό μπλόκο σε ακτιβιστές υπέρ της Παλαιστίνης
Τέσσερις ακτιβιστές που παίρνουν... μέρος στην επιχείρηση «Καλώς ήρθατε στην Παλαιστίνη» συνελήφθησαν το πρωί μόλις αφήχθησαν στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ.

«Συλλάβαμε τέσσερις ακτιβιστές που αφήχθησαν με μια πτήση της El-Al από το Παρίσι. Ανακρίθηκαν και στη συνέχεια απελάθηκαν προς τη χώρα καταγωγής τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πάντως, στους περισσότερους ακτιβιστές που ήθελαν να συμμετάσχουν στην επιχείρηση αυτή δεν επετράπη καν να επιβιβαστούν στα αεροπλάνα σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Οι εταιρείες Air France της Γαλλίας, η βρετανική Jet2.com και η γερμανική Lufthansa ακύρωσαν τα εισιτήρια των φιλιοπαλαιστίνιων ακτιβιστών.

Στο αεροδρόμιο της Γενεύης περίπου 20 ακτιβιστές κατάφεραν να επιβιβαστούν σε αεροπλάνα με προορισμό το Μπεν Γκουριόν, όμως δεκάδες άλλοι εμποδίστηκαν από την αστυνομία, όπως δήλωσαν οι διοργανωτές της επιχείρησης «Καλώς ήρθατε στην Παλαιστίνη».


Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας της Γενεύης μόνο σε δύο άνθρωπους δεν επετράπη να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης δεν επετράπη να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο με προορισμό το Τελ Αβίβ και σε επτά Ιταλούς ακτιβιστές.

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο ANSA, τους δόθηκε μια ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ότι οι ισραηλινές αρχές τους απαγορεύουν να ταξιδέψουν στο Τελ Αβίβ .

Η επιχείρηση «Καλώς ήρθατε στην Παλαιστίνη» πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά. Σε αυτήν συμμετέχουν 1.500 ακτιβιστές -οι 600 περίπου Γάλλοι.

Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι με αυτό τον τρόπο θέλουν να καταγγείλουν τον έλεγχο που ασκεί το Ισραήλ στις μετακινήσεις προς και από τα Παλαιστινιακά Εδάφη, καθώς οι άνθρωποι που επιθυμούν να επισκεφθούν τη Δυτική Όχθη είναι αναγκασμένοι να περνούν από το Ισραήλ. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ