2012-04-15 14:00:13
Φωτογραφία για Απειλεί να παραιτηθεί τώρα ο Μόντι...
«Εάν η μεταρρύθμιση του εργασιακού δεν εγκριθεί από το Κοινοβούλιο, τότε η κυβέρνηση θα παραιτηθεί» δήλωσε η υπουργός Εργασίας της Ιταλίας, Έλσα Φορνέρο, από την πόλη Ρέτζιο Καλάμπρια της νότιας Ιταλίας.

Η Φορνέρο υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση Μόντι «θα βρει λύση για τις δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που δέχθηκαν την εθελούσια έξοδο και εγκατέλειψαν την δουλειά τους, αλλά, λόγω των νέων μεταρρυθμίσεων, δεν μπορούν ακόμη να συνταξιοδοτηθούν».

«Η μεταρρύθμιση του εργασιακού, γίνεται για την χώρα και όχι για να ικανοποιήσουμε τα συνδικάτα, τις επιχειρήσεις, ή τα μπλοκάκια όσων διατηρούν επαγγελματικές συνεργασίες» πρόσθεσε η Ιταλίδα υπουργός, σύμφωνα με την οποία «η όλη προσπάθεια στοχεύει στο να δοθεί μια δουλειά σε όσους την έχουν χάσει και να αυξηθεί η δυνατότητα πρόσβασης των νέων στην αγορά της εργασίας».

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, πρόκειται να συζητήσει με τους επικεφαλής των κομμάτων που τον στηρίζουν, τόσο την νέα άνοδο των σπρέντς, όσο και την κοινοβουλευτική πορεία της μεταρρύθμισης του εργασιακού.


Υπενθυμίζεται ότι η Κεντροαριστερά, ζήτησε και πέτυχε την δυνατότητα επαναπρόσληψης των εργαζομένων και σε περίπτωση αβάσιμης απόλυσης για οικονομικούς λόγους (ο δικαστής θα μπορεί να αποφασίζει ανάμεσα στην εναλλακτική της επαναπρόσληψης και της χρηματικής αποζημίωσης).

Η μπερλουσκονική κεντροδεξιά, ζητά, τώρα, να μην αυξηθούν υπερβολικά οι υποχρεώσεις για τις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν νέο προσωπικό.

Τα συνδικάτα επιμένουν ότι πρέπει να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα των δεκάδων χιλιάδων «θυμάτων της εθελουσίας εξόδου» που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σύνταξη, ακόμη και για πέντε χρόνια. Press-GR
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δεύτερο σπίτι της η παραλία!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δεύτερο σπίτι της η παραλία!
ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΟΜΠΑΜΑ;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΟΜΠΑΜΑ;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ