2013-12-27 08:12:53
Φωτογραφία για ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ F1 TO 2013
Στη Formula 1 πρωταγωνιστής τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι ο Sebastian Vettel."Σιγά το νέο", θα μας πείτε - και θα έχετε και δίκιο. Ο Γερμανός, όμως, όσο και αντιπαθής να είναι στην πλειοψηφία των φίλων του σπορ, άλλο τόσο... τέλειος είναι μέσα στις πίστες (και συνεχώς εξελίσσεται). Ferrari, Mercedes και Kimi Raikkonen προσπάθησαν να του κάνουν ζωή δύσκολη αλλά στο τέλος (όχι κυριολεκτικά) ο ίδιος πάλι κυριάρχησε. Ας δούμε μαζί τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές της χρονιάς, πηγαίνοντας προς τα πίσω βήμα - βήμα...Από το... τέλος προς την αρχή το πρωτάθλημα που μόλις έφυγε και είναι έτοιμο να δώσει τη σκυτάλη στο επόμενο.

Ιντερλάγκος - Βραζιλία

Ο Vettel παίρνει την 13η καρό σημαία στο πρωτάθλημα και 9η συνεχόμενη. Ισoφαρίζει τον Michael Schumacher σε νίκες μέσα σε μια χρονιά και λέει "αντίο" στον Webber και την καριέρα του στη Formula 1 από το πρώτο σκαλί του βάθρου.


Παράλληλα, έφτασε τις 9 σερί νίκες σε μια χρονιά. Ο Ascari την περίοδο 1952-'53 το πέτυχε σε δυo χρονιές.

Όστιν - Αμερική

8η σερί νίκη για τον Sebastian Vettel. Ο Γερμανός έγινε στην Αμερική ο πρώτος πιλότος που φτάνει στις οκτώ σερί νίκες!

Γιας Μαρίνα - Αμπου Ντάμπι

Νίκη για ποιον άλλον; Τον Vettel.  O Alonso το μόνο που κατάφερε ήταν να γράψει τον 21ο ταχύτερο γύρo στην καριέρα του και να βρεθεί πίσω από τους Vettel-Berger.

Buddh International Circuit - Ινδία

Vettel. Ξανά και ξανά και ξανά και ξανά. Ο Γερμανός οδήγησε χωρίς να κοιτάζει πίσω του. 26 χρόνια και 123 μέρες από τη μέρα που γεννήθηκε σφράγισε εκεί ουσιαστικά τον 4ο σερί τίτλο του.

Σουζούκα - Ιαπωνία

O Fernando Alonso έγινε ο πιλότος με τους περισσότερους βαθμούς στην Formula 1, αφήνοντας δεύτερο τον Schumacher! Εκείνη τη μέρα έφτασε τους 1571 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τον "Schumi", ενώ στην τρίτη θέση ήταν ο Sebastian Vettel, που πήρε τη νίκη στο εν λόγω Grand Prix.

Yeongnam - Kορέα

O Sebastian Vettel, έκανε "grand slam" και στην Κορέα, εκκινώντας από την pole position, όντας πρώτος σε κάθε γύρο του αγώνα, κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο και φυσικά παίρνοντας την καρό σημαία.

Στην καριέρα του κάνει κάτι ανάλογο για 4η φορά και έφτασε τους Jackie Stewart, Ayrton Senna και Nigel Mansell. Μάλιστα μόνο οι Jim Clark, Alberto Ascari και Michael Schumacher έχουν περισσότερα.

Μarina Bay - Σιγκαπούρη

Εκεί ο Vettel πήρε την 7η νίκη της χρονιάς. Η 33η της καριέρας του που τον έφερε πάνω από τον Alonso. Τον άνθρωπο που έχει δεύτερο τα τελευταία χρόνια και δεν αφήνει την Ferrari να επιστρέψει στην κορυφή από το 2007.

Monza - Ιταλία

Ο Vettel τερματίζει πρώτος και δίνει στον 85ο αγώνα της Red Bull στη Formula 1 την 40ή της νίκη! O Alonso από την άλλη, για 10η σερί φορά ήταν μέσα στις θέσεις που έδιναν βαθμούς, ανεβαίνοντας στο 2ο σκαλοπάτι του βάθρου.

Spa - Βέλγιο

Εδώ ξεκίνησε το τρελό σερί των 9 συνεχόμενων νικών του Vettel. Aπό την άλλη, ο Kimi Raikkonen, είδε το ρεκόρ των 27 αγώνων μέσα στις θέσεις των βαθμών να τελειώνει καθώς εγκατέλειψε.

Hungaroring - Ουγγαρία

Ο Lewis Hamilton, στις 28/7 του 2013 παίρνει με τη Mercedes την πρώτη του νίκη. Παράλληλα, φτάνει τον Damon Hill στις 22 νίκες. Από την πλευρά του, o Adrian Sutil συμπληρώνει 100 Grand Prix στο κορυφαίο σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Mark Webber έκανε τον 17ο ταχύτερο γύρ στην καριέρα του, ενώ ο Kimi Raikkonen βρέθηκε στη 2η θέση και έδωσε στη Φινλανδία την 150ή παρουσία της στο βάθρο.

Nürburgring  - Γερμανία

Tι του έλειπε, τι του έλειπε; Α, ναι! Νίκη στο "σπίτι" του - και την πήρε.. Στην "πράσινη κόλαση", ο Vettel, 200 χιλιόμετρα από το Χέπενχαϊμ όπου και γεννήθηκε πήρε την καρό σημαία στην πατρίδα του.

Silverstone - Μεγάλη Βρετανία

Ο Nico Rosberg πήρε την τρίτη του νίκη στο Silverstone και έφτασε τους Mike Hawthorn, Peter Collins, Phil Hill, Didier Pironi, Thierry Boutsen, Heinz-Harald Frentzen, Johnny Herbert και Giancarlo Fisichella.

Με άλλες δύο νίκες φτάνει τον πατέρα του, Keke Rosberg, που όμως ποτέ δεν νίκησε στη Βρετανία! Ο Lewis Hamilton, εκκίνησε για 28η στην καριέρα του από την pole position

Αυτή ήταν για τη Mercedes η 14 pole position και έφτασε την Tyrell.

Circuit Gilles Villeneuve - Καναδάς

Να και κάτι νέο για την Red Bull και τον Vettel! Νίκη στον Καναδά. Στη δεύτερη θέση ο Alonsο κατακτώντας το 90ό βάθρο του.

Ο Hamilton, εκτός από την 1η θέση (τρεις φορές στην εν λόγω πίστα), για πρώτη φορά τερμάτισε σε κάποια άλλη θέση εκτός από την κορυφαία. Ο Βρετανός πήρε την 3η θέση, για τρίτη φορά στην χρονιά (μέχρι τότε).

Mονακό

Πριν από 30 χρόνια ο Keke Rosberg παίρνει τη νίκη στο Grand Prix της χλιδής. 30χρόνια μετά, ο γιος του, Nico ανεβαίνει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου σε έναν αγώνα που είναι σα να έχεις πάρει τον τίτλο.

Μάλιστα, τότε είχε και τους πιο πολλούς γύρους ως πρωτοπόρος με 92, ενώ ο Vettel είχε 86 κι ο Alonso 85.

Circuit de Catalunya - Ισπανία

O Alonso νίκησε για τρίτη φορά μέσα στο "σπίτι" του. Μόνο πέντε πιλότοι έχουν παραπάνω νίκες στα Gran Prix της πατρίδας τους. Από τους πιλότους που έτρεχαν στον αγώνα, οι Sebastian Vettel, Jenson Button, Mark Webber, Nico Rosberg και Pastor Maldonadο είχαν νικήσει αλλά όχι στην πατρίδα τους.

Σακχίρ - Μπαχρέιν

Η δεύτερη νίκη του Vettel στο πρωτάθλημα. To αξιοσημείωτο, όμως, ήταν ότι είδαμε το ίδιο βάθρο με το περσινό στον ίδιο αγώνα με τους Kimi Raikkonen και Romain Grosjean να είναι δίπλα στον Γερμανό.

Αυτή ήταν η 36η νίκη για την Red Bull που την έκανε 5η ομάδα με τις περισσότερες νίκες. Μπρστά της οι Ferrari, McLaren, Williams και Lotus.

Ο Rosberg πήρε την 2η pole position του, ενώ ο Webber εκκίνησε γιόρτασε την 200ή του παρουσία σε Grand Prix.

Shanghai International Circuit - Κίνα

Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τον Alonsο στο πρωτάθλημα, στον τρίτο αγώνα της χρονιάς. Με 31 καρό σημαίες ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, έγινε ο 4ος πιο επιτυχημένος πιλότος μαζί με τον Nigel Mansell.

O Hamiltοn πήρε την 27η pole position της καριέρας του και ο Vettel γύρισε την πίστα πιο γρήγορα από κάθε άλλο για 17η φορά.

Sepang International Circuit - Mαλαισία

Αμφισβητήθηκε, έκανε τον Mark Webber να του... υψώσει το μεσαίο του δάχτυλο, έκανε πολλούς να του ασκήσουν κριτική, αλλά ο Sebastian Vettel πανηγύρισε στη Μαλαισία την 27η νίκη στην καριέρα του στη Formula 1.

Στη Μαλαισία, τόσο ο Mark Webber όσο κι ο Fernando Alonso συμπλήρωσαν 200 παρουσίες σε Grand Prix της Formula 1.

Albert Park - Αυστραλία

Ο Kimi Raikkonen ξεκίνησε την χρονιά με νίκη! Αυτή ήταν η 20ή νίκη για τον Φινλανδό, ο οποίος έφτασε τον συμπατριώτη του Mika Hakkinen. Για τη Lotus, ήταν η πρώτη νίκη σε εναρκτήριο Grand Prix από το 1978. Τότε, ο Mario Andretti είχε θριαμβεύσει στο Grand Prix της Αργεντινής, στο Μπουένος Άιρες.

Τα σημαντικά επιτεύγματα, ωστόσο, για τον Kimi Raikkonen, δεν σταματούν εκεί, καθώς σημείωσε τον ταχύτερο γύρο για 38η φορά, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Alain Prost, που είναι δεύτερος στη σχετική λίστα. Πρώτος –και με διαφορά – είναι ο Michael Schumacher με 77.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Δαλαταριώφ
kartgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ