2013-12-27 08:50:47
Φωτογραφία για ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΧΑΡΗΣ ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ (VIDEO)
Απολογείται σήμερα ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων ''Αγλαΐα Κυριακού'' Χάρης Τομπούλογλου, στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα εκβιασμού κατ΄ επάγγελμα και συνήθεια και παθητική δωροδοκία. Ο κ. Τομπούλογλου οδηγήθηκε την Τετάρτη στον 27ο ανακριτή απ΄όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, πριν περάσει την πόρτα του εισαγγελέα, ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων ''Αγλαΐα Κυριακού'' έκανε λόγο για «στημένη» υπόθεση. «Πιστεύω στο Θεό και τη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα φανεί. Είναι μια στημένη υπόθεση. Πρόκειται περί σκευωρίας. Τα χρήματα που πήρα προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο. Οι υποχρεώσεις της εταιρείας ήταν πλημμελείς και φοβόταν (σ.σ. η εταιρεία) μήπως κηρυχτεί έκπτωτη», είπε.

Ο κ. Τομπούλογλου συνελήφθη την περασμένη Τρίτη επ' αυτοφώρω να λαμβάνει προσημειωμένα χαρτονομίσματα εκβιαστικά, αξίας 25.000 ευρώ, προκειμένου να μην κηρύξει έκπτωτη διαφημιστική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει πρόγραμμα του νοσοκομείο μετά από διαγωνισμό.


Συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη με το δ.σ. του νοσοκομείου

Στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης θα έχει συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Παίδων ''Αγλαΐα Κυριακού''. Ο κ. Γεωργιάδης έχει ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος δεν είχαν καμία σχέση με τον διορισμό του κ. Τομπούλογλου. «Το ίδιο το ίδρυμα επέλεξε τον κ. Τομπούλογλου για πρόεδρο του δ.σ. και διοικητή», ανέφερε.

Ζήτησε δε την παραδειγματική τιμωρία του διοικητή του νοσοκομείου και έκανε λόγο για λυπηρό περιστατικό. «Δεν έχουμε την παραμικρή ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και ζητούμε η τιμωρία του να είναι παραδειγματική», είπε και πρόσθεσε ότι «η ιδέα ότι κάποιοι μπορούν να τη γλιτώσουν επειδή "είναι δικά μας παιδιά" έχει τελειώσει στην Ελλάδα».

''The New Daily Mail''
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ