2013-12-27 11:06:27
Φωτογραφία για Πρατηριούχοι: Ο Στουρνάρας στηρίζει εγωιστικά λάθος αποφάσεις
Την αντίδραση της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων προκάλεσε η απόρριψη των προτάσεων για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με άρση του μέτρου εξίσωσης του φόρου με το πετρέλαιο κίνησης Η ΠΟΠΕΚ αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών «οι δηλώσεις του ότι αποκλείει την άρση εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλεαιο θέρμανσης χωρίς να εξηγεί με συγκεκριμένα στοιχεία τους λόγους, τον χαρακτηρίζουν ως άτομο αποφασισμένο να στηρίζει εγωιστικά μόνον αποφάσεις τις οποίες λαμβάνει χωρίς την επαφή του με την κοινωνία».

«Επικαλείται αορίστως το μέτρο της εξίσωσης του ΕΦΚ για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, όταν έχει ψηφισθεί με τον Ν.3784/2009 η εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου και μέχρι σήμερα δεν εφαρμόζεται» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η ΠΟΠΕΚ θέτει επίσης ερωτήματα αναφορικά με τα αποτελέσματα της εξίσωσης των φόρων και συγκεκριμένα πόσο περιορίσθηκε το λαθρεμπόριο στο πετρέλαιο θέρμανσης, πόσο αυξήθηκαν τα δημόσια έσοδα από την εξίσωση του ΕΦΚ, πόσο και με ποιες αποφάσεις περιορίσθηκε το λαθρεμπόριο των ναυτιλιακών καυσίμων, με ποιες αποφάσεις του Υπουργείου ελέγχονται οι εικονικές εξαγωγές καυσίμων σε χώρες εκτός ΕΕ και αν έχει εκτιμήσει το υπουργείο Οικονομικών το κόστος στην υγεία των πολιτών από την αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

«Η άρση της απόφασης για την εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης θα δώσει έστω και καθυστερημένα τη δυνατότητα σε πολλά νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν τον χειμώνα σε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης», καταλήγει η ΠΟΠΕΚ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ