2012-04-15 14:30:13
Φωτογραφία για Ένα αυγό την ημέρα για καλή υγεία
Πριν από 20 χρόνια, οι διατροφολόγοι δήλωναν πως η κατανάλωση αυγών συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης στον οργανισμό με συνέπεια να συμπεριληφθούν στην κατηγορία των απαγορευμένων τροφών.

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό «journal of the American College of Nutrition», η κατανάλωση αυγών συνίσταται για μία ισορροπημένη διατροφή.

Αναλύοντας, βρίσκουμε πως τα αυγά έχουν υψηλή διατροφική αξία και συμπεριλαμβάνονται στην ίδια κατηγορία τροφίμων με το κρέας, τα πουλερικά, το ψάρι, τα όσπρια και τους ξηρούς καρπούς, γι αυτό και συνίσταται η κατανάλωση δύο με τριών γευμάτων από αυτή τη κατηγορία ημερησίως.

Ο Αμερικάνικος Οργανισμός «Αmerican Heart Association» υποστηρίζει, πως ένα αυγό ημερησίως μπορεί να είναι αποδεκτό, αρκεί να συνυπολογίζεται με τη χοληστερόλη που θα προσληφθεί από τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας. Οι πάσχοντες από καρδιακά νοσήματα, οι διαβητικοί αλλά και οι ασθενείς που έχουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, θα πρέπει να επιλέγουν ένα μικρό ή μεσαίου μεγέθους αυγό.


Ένα αυγό αντιπροσωπεύει λιγότερο από 4% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων, ενός ατόμου που λαμβάνει 2.000 θερμίδες ημερησίως, ενώ προσφέρει το 10% της απαραίτητης λήψης πρωτεΐνης σε ημερήσια βάση, σίδηρο, βιταμίνη Β, φολικό οξύ και μεταλλικά στοιχεία, τα οποία χρειάζεται μία έγκυος γυναίκα.

Παράλληλα, οι επιστήμονες αναφέρουν πως οι άνθρωποι οι οποίοι καταναλώνουν ένα αυγό ημερησίως, βρίσκονται σε καλύτερη φυσική κατάσταση σε σύγκριση με εκείνους που δεν τα περιλαμβάνουν στη διατροφή τους. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ