2012-04-15 14:40:31
Φωτογραφία για Μήπως υπάρχει ποινική ευθύνη για δόλια απόσπαση ψήφου;
Μήπως υπάρχει μεθοδευμένη αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος;

Το συγκεκριμένο θέμα το είχαμε θίξει και παλιότερα, όταν ο γνωστός Πάγκαλος είχε κάνει τις δηλώσεις περί του "μαζί τα φάγαμε" και είχε αιτιολογηθεί ισχυριζόμενος πως γινόντουσαν τοποθετήσεις σε θέσεις στο δημόσιο έναντι της ψήφου στις εκλογές. Η ακριβής δήλωση του αντιπροέδρου χωρίς αντικείμενο, επαναλήφθηκε προ ημερών και σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό όπου έδωσε συνέντευξη, ισχυριζόμενος αυτή τη φορά πως ο ίδιος δεν συμμετείχε στην συγκεκριμένη πρακτική συγκέντρωσης ψήφων, αλλά υπονόησε πως τον ψήφιζαν από... συνήθεια!

Μία επιστολή, ενός Έλληνα πολίτη που έφτασε στο ιστολόγιό μας, επαναφέρει το συγκεκριμένο θέμα, από την ποινική του πλευρά. Αξίζει να παρακολουθήσουμε το σκεπτικό και ίσως κάποιος νομικός - συνταγματολόγος, μπορούσε να μας βοηθήσει να καταλάβουμε εάν πρόκειται για έγκλημα με σκοπό την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος ή αν συμβαίνει κάτι άλλο.


Θα ήθελα να κάνω ορισμένες παρατηρήσεις για τα κόμματα που ζητούν την ψήφο μου.

Δεν έχουν καταλάβει απολύτως τίποτα, δεν έχουν τύψεις για την κατάντια της χώρας.

Εξακολουθούν ακόμα και τώρα να κάνουν παραδοσιακό προεκλογικό αγώνα και επειδή το “Θα” δεν μετράει πλέον ακόμα και στον πιο αδαή ψηφοφόρο, το σύνθημα τους είναι μνημόνιο ή όχι μνημόνιο.

Σαν αδαής όμως ψηφοφόρος θα επιθυμούσα μία εμπεριστατωμένη εξήγηση για την μία και την άλλη περίπτωση με πειστικές λύσεις.

Για τους μνημονικούς, η λύση της ανάπτυξης δεν με πείθει γιατί είναι ανέφικτη.

Δεν είναι δυνατόν να ανταγωνιστούμε τις ανατολικές χώρες σε αγροτικά και άλλα προϊόντα και την υψηλή τεχνολογία των χωρών της δύσης.

Είναι σαν να λες σε ένα ψιλικατζίδικο της γειτονιάς που χρωστάει δυο φορές την αξία του και δεν μπαίνει πελάτης, να καλέσει επενδυτές και να το κάνει σουπερ μάρκετ, έλεος.

Για τους αντιμνημονιακούς , θα ήθελα πειστική απάντηση για την πορεία μας στην δραχμή και με δραχμή εθνικό νόμισμα, πως θα αντιμετωπιστεί η μεταβατική κατάσταση.

Η θεωρία ότι το εθνικό νόμισμα είναι ένα αναπτυξιακό εργαλείο ,από μόνη της δεν είναι πειστική γιατί θα υπάρξουν ισχυροί κλυδωνισμοί και θα πρέπει να υπάρχει σοβαρό σχέδιο αντιμετώπισης της μεταβατικής κατάστασης.Εδώ δεν μου λέει κανείς τίποτα.

Επειδή βαρέθηκα τον κάθε εκπαιδευόμενο μάγο με προϋπηρεσία στην αποτυχία διακυβέρνησης χώρας να μου πετάει σλόγκαν και μετά με πόνο ψυχής να μου ανακοινώνει ότι με καταστρέφει οικονομικά για να σώσει την χώρα , θα ήθελα το εξής:

Όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτές τις εκλογές να συντάξουν ένα συμβόλαιο με τα μέτρα που θα λάβουν και με ρήτρα ισόβιας κάθειρξης για τον ηγέτη κόμματος που δεν θα του βγουν στην πορεία, χωρίς δικαιολογίες, υπογεγραμμένο από τον ηγέτη του κόμματος ως πρώτο συμβαλλόμενο και θα ισχύσει όταν επικυρωθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα η εμπιστοσύνη προς αυτόν από το εκλογικό σώμα και κυβερνήσει την χώρα ή συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Αρκετά η κοροϊδία από θρασύτατους μικροαπατεώνες που αποσπούν αβασάνιστα την ψήφο του κόσμου, να υπάρχει ποινική ευθύνη.
kostasxan.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ