2013-12-27 15:24:04
Φωτογραφία για Ποιοι είναι οι σύμβουλοι των € 250 χιλ. της CYTA; - Κι άλλο σκάνδαλο;
Διαστάσεις μεγατόνων αναμένεται να πάρει το θέμα με το διπλό, όπως φαίνεται, σκάνδαλο με τους συμβούλους της Cyta για την προώθηση συμφωνιών με τον Λίβανο.

Για τη συμφωνία, όπως διαβάζουμε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» υπήρχαν δύο εταιρείες συμβούλων εκ των οποίων η μία είχε έδρα τις Σεϋχέλλες και η οποία ήταν συνδεδεμένη με τον γνωστό Σύρο Φουάτ Αλ Ζαγιάτ.

Η εν λόγω εταιρεία ήταν ο «επίσημος» σύμβουλος, ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν ότι υπήρχε και δεύτερη «αόρατη» εταιρεία συμβούλων, που είχε επίσης έδρα σε εξωτική χώρα.

Η διαδικασία επιλογής της είναι άγνωστη σε υπηρεσιακό επίπεδο, αφού η συμφωνία με την εν λόγω εταιρεία έγινε μέσω συμβολαίου, που προσκόμισε συγκεκριμένο μέλος του Δ.Σ. στη Διεύθυνση για υπογραφή, είχε την έγκριση του Δ.Σ. αλλά δεν ήταν ενήμερη η Διεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της οποίες επικαλείται η εφημερίδα, το συμβόλαιο προσκομίστηκε από το αρμόδιο ανώτατο στέλεχος της Cyta και τον υπεύθυνο του Τμήματος που αφορούσε, κατόπιν ιδιαίτερης επιμονής του συγκεκριμένου μέλους του Δ.Σ., το οποίο να σημειωθεί δεν περιλαμβάνεται σε αυτά που υπέβαλαν παραίτηση τους τελευταίους μήνες.


Μετά, το ίδιο μέλος του Δ.Σ. επέστρεψε το συμβόλαιο στη Cyta υπογεγραμμένο και από την εν λόγω εταιρεία.

Μέχρι και την υπογραφή της συμφωνίας με τον Λίβανο, ουδείς εκπρόσωπος της εν λόγω εταιρείας δεν εμφανίστηκε είτε στη Cyta είτε αλλού –ούτε στις διαπραγματεύσεις και τις υπογραφές με τον Λίβανο, για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Ταυτόχρονα, παρά το ότι το συμβόλαιο προέβλεπε την καταβολή προκαταβολής, με ενέργειες του ίδιου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και των άλλων, εξασφαλίστηκε προ-πληρωμή του 30% (+/-) του συμβολαίου, η οποία έγινε με έκδοση επιταγής στο όνομα μεν της εταιρείας, που έλαβε όμως δια χειρός και πάλι το συγκεκριμένο μέλος του ΔΣ, με το αιτιολογιτικό ότι θα την καταθέσει ο ίδιος σε λογαριασμό της εταιρείας σε συγκεκριμένη Τράπεζα.

Η ίδια διαδικασία – δια χειρός μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου – ακολουθήθηκε και με δεύτερη ισόποση επιταγή στο όνομα της εταιρείας από την εξωτική χώρα.

Πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας αναφέρουν πάντως πως τα στελέχη, νυν και πρώην, που είχαν εμπλοκή στην υπογραφή της συμφωνίας με τους «αόρατους» αυτούς συμβούλους, είναι σε θέση να δώσουν λεπτομέρειες!

Θυμίζουμε επίσης ότι πρόσφατα υπήρξε άλλη μια υπόθεση η οποία τελεί υπό διερεύνηση από τις Αρχές και η οποία αφορούσε κτίριο με γραφεία το οποίο δηλώθηκε μόνο ως γη στο Κτηματολόγιο για τη μεταβίβασή του. Στα €2,5 εκατ. εκτιμάται η χασούρα για την Κυπριακή Δημοκρατία. (Διαβάστε ΕΔΩ τη σχετική είδηση).

Πηγή: newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
SOS: Εξαφάνιση ανήλικης
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
SOS: Εξαφάνιση ανήλικης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ