2013-12-27 20:30:05
Φωτογραφία για Από πότε βελτιώνεται ο καιρός
Με βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, θα κυλήσουν η Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή ο καιρός θα βελτιωθεί και θα είναι γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σήμερα Παρασκευή από 5 έως 15 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 4 έως 14 στη βόρεια Ελλάδα, 1 έως 14 στη δυτική Ελλάδα, 9 έως 16 στο βόρειο Αιγαίο και από 4 έως και 17 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από τα νότια έως και 7 μποφόρ, ενώ σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενίσουν. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι νότιοι - νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα 8 μποφόρ.

Το Σάββατο αναμένονται στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί και βαθμιαία βελτίωση
. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια το πρωί στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και από τα βόρεια σταδιακά θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές νεφώσεις στην ανατολική νησιωτική χώρα με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα νοτιά και βαθμιαία βελτίωση.

Τη Δευτέρα αναμένονται αραιές νεφώσεις αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Περισσότερα για τον καιρό στο weather.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ