2012-04-15 16:20:07
Φωτογραφία για Έτοιμος να κυβερνήσει δηλώνει ο Ολάντ και κατεβάζει τα μπαϊράκια και τις αντιγερμανικές κορώνες...
Κανονικοί δημοκόποι είναι όλοι τους. Έτσι, έτοιμος να αναλάβει πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών ο... Σοσιαλιστής υποψήφιος Φρανσουά Ολάντ και ενώ οι δημοσκοπήσεις τον αναδεικνύουν σε φαβορί και κατεβάζει τους τόνους σε σχέση με αυτά που έλεγε πριν. Τώρα θέλει απλώς να προσθέσει την ευρωπαϊκή πολιτική την αναπτυξιακή διάσταση. Την άλλη ...διάσταση, θα την αφήσει ως έχει ;

«Το να φαντάζεσαι ότι έχεις ήδη κερδίσει τις εκλογές είναι πολιτικό και ηθικό λάθος... Όμως, υποθέτω, είμαι έτοιμος να αναλάβω την προεδρία της Γαλλίας! Οι πρώτες ανακοινώσεις έχουν ήδη συνταχθεί. Δεν πρόκειται για μια πρόωρη κίνηση, αλλά για ένα καθήκον», τόνισε ο Ολάντ σε συνέντευξή του στην Journal du dimanche.

«Το θέμα δεν είναι απλώς να τιμωρηθεί ένας απερχόμενος (πρόεδρος) αλλά να πετύχουμε την ανόρθωση της χώρας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή», πρόσθεσε.


Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις Σαρκοζί και Ολάντ συγκεντρώνουν σχεδόν το ίδιο ποσοστό στον πρώτο γύρο, αλλά στον δεύτερο, ο σοσιαλιστής υποψήφιος φαίνεται να κερδίζει τον Γάλλο πρόεδρο με ποσοστό από 54% ως 56%.

Ο σοσιαλιστής υποψήφιος εξήγησε επίσης πως δεν θέλει να είναι «πρόεδρος από λάθος» και η επιλογή του από τους ψηφοφόρους να είναι λόγω της απόρριψης του Νικολά Σαρκοζί.

Ο σοσιαλιστής υποψήφιος υποσχέθηκε μια ομαλή προεδρία και επανέλαβε την πρόθεσή του να επαναδιαπραγματευτεί το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο για να συμπεριληφθεί σε αυτό η αναπτυξιακή διάσταση.
defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ