2012-04-15 16:54:05
Φωτογραφία για «Όπως και στο παρελθόν, μπορούμε να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση»
Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει ανάπτυξη ακόμη και το δεύτερο εξάμηνο του 2013, εκτιμά ο Έλληνας πρέσβη στον Καναδά... «Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η χώρα θα έχει ανάπτυξη» εάν το πρόγραμμα του μνημονίου εφαρμοστεί και υπάρξουν συστηματικές επενδύσεις, εκτιμά για την Ελλάδα ο πρέσβης της χώρας στην Οττάβα του Καναδά.

Με συνέντευξη του στηνπανκαναδικής κυκλοφορίας έγκριτη εφημερίδα National Post, που φέρει τον τίτλο «Μετά απο την οδυνηρή αναδιάρθρωση του χρέους η Ελλάδα προσπαθεί να αναπτυχθεί», ο Έλληνας διπλωμάτης εκφράζει τη βεβαιότητα του ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να παρουσιάσει ανάπτυξη ακόμη και το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Ο πρέσβης Ελευθέριος Αγγελόπουλος παραδέχεται πως η Ελλάδα έχει υψηλή ανεργία, αντιπαραθέτοντας όμως την τουριστική δυναμική της, τη δυνατότητα στην αγροτική ανάπτυξη και τις προοπτικές εκμετάλλευσης του ορυκτού της πλούτου.


Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη του χρέους, αφού και μετά την αναδιάρθρωση μέχρι το 2020 το χρέος θα είναι 120% του ΑΕΠ, ο πρέσβης της Ελλάδας εκτιμά ότι η χώρα πρέπει να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της και παράλληλα να καλυτερεύσει τη δυνατότητά της στην περισυλλογή φόρων, να πατάξει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής.

Τέλος στην ερώτηση, αν υπάρχει έντονη αντίδραση του Ελληνικού λαού για τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, ο πρέσβης απάντησε πως η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού θέλει να πετύχουν τα μέτρα και η χώρα να παραμείνει στο ευρώ. Κλείνοντας τόνισε πως η Ελλάδα έχει μακρά ιστορία, τονίζοντας ότι «έχουμε περάσει δύσκολες στιγμές στο παρελθόν αλλά έχω την άποψη πως μπορούμε να ξεπεράσουμε κι αυτή την κρίση».
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ