2012-04-15 17:13:02
Φωτογραφία για Εκθέσεις και μνημεία αφιερωμένα στο διασημότερο ναυάγιο της ιστορίας
Aρχιτέκτονες και καλλιτέχνες έχουν εμπνευστεί από το διασημότερο ναυάγιο όλων των εποχών και καταπληκτικά μνημεία έχουν ανεγερθεί σε στρατηγικά σημεία Ιδού τα βασικότερα μέρη:

Belfast, Βόρεια Ιρλανδία

Η πόλη της Βόρειας Ιρλανδίας είναι η τοποθεσία, όπου κατασκευάστηκε ο Τιτανικός από την εταιρεία Harland και Wolff.

Το συγκεκριμένο μουσείο στην πόλη άνοιξε τις πόρτες του στις 31 Μαρτίου .

Southampton, Αγγλία

Ο Τιτανικός άνοιξε πανιά από το λιμάνι του Southampton στις 10 Απριλίου. Περισσότερες από 500 τοπικές οικογένειες έχασαν κάποιο μέλος τους στο ναυάγιο.

Το νέο μουσείο SeaCity θα προσφέρει στους επισκέπτες τους την ευκαιρία να γίνουν για λίγο οι καπετάνιου του πλοίου και να προσπαθήσουν να εντοπίσουν ένα παγόβουνο, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό 100 ετών.

Liverpool, Αγγλία

Το μοναδικό εισιτήριο για την πρώτη θέση που ανακαλύφθηκε μετά το ναυάγιο. Βρίσκεται στο Ναυτικό Μουσείο του Merseyside στα πλαίσια μιας νέας έκθεσης


Cherbourg, Γαλλία

Στο λιμάνι του Cherbourg επιβιβάστηκαν περίπου 300 άτομα, πολλά από τα οποία ήταν μετανάστες. Το Μουσείο Cité de la Mer θα εγκαινιάσει έναν καινούριο τομέα, που θα ονομάζεται Titanic.

Cork, Ιρλανδία

Η μικρή πόλη Cobn στην κομητεία Cork της Ιρλανδίας ήταν η τελευταία στάση του Τιτανικού. Συνολικά 123 άτομα επιβιβάστηκαν εκεί. Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο λιμάνι θα πραγματοποιηθούν συναυλίες.

Halifax, Νέα Σκωτία

Στο νεκροταφείο Fairview στο Halifax, 121 θύματα του ναυαγίου βρίσκονται θαμμένα. Στο Ναυτικό Μουσείο της πόλης υπάρχει μία μόνιμη έκθεση με τίτλο "Τιτανικός: Το Αβύθιστο πλοίο και το Halifax".

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Ο Τιτανικός δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του αλλά πολλά θύματα είναι θαμμένα στο Green-Wood Cemetery της Νέας Υόρκης.

Στην παραπάνω φωτογραφία απεικονίζεται μια όψη του Αγάλματος της Ελευθερίας από το συγκεκριμένο νεκροταφείο.

Branson, Missouri και Pigeon Forge, Tennessee

Το μουσείο στο Branson άνοιξε το 2006 και στη συνέχεια, το 2010 άνοιξε ένα αντίστοιχο στο Pigeon Forge.

Τώρα θα φιλοξενηθεί μία νέα έκθεση φωτογραφιών η οποία περιέχει μερικές από τις φωτογραφίες οι οποίες ήταν στο Τιτανικό.

Orlando, Florida

Στην περιοχή υπάρχει το θεματικό πάρκο Titanic The Experience. Υπάρχουν 17 εκθέσεις που έχουν περισσότερα από 400 αντικείμενα που ανακτήθηκαν από τον βυθό της θάλασσας.

Αυστραλία

Στις 24 Μαρτίου εγκαινιάστηκε η έκθεση "RMS Titanic: Voyage of the Century" στο Ναυτικό Μουσείο της Νότιας Αυστραλίας. Η έκθεση περιλαμβάνει αντικείμενα από τους επιζώντες και από τα μέλη του πληρώματος. planet-greece
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ