2012-04-15 20:42:05
Φωτογραφία για Η Rita Wilson, ο Tom Hanks και το ελληνικό Πάσχα
Διαβάστε τι έγραψε στην Washington Post

Ο Tom Hanks και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του Rita Wilson έχουν αποδείξει πολλές φορές την αγάπη τους για τη χώρα μας...

Πέρα από τις συχνές επισκέψεις τους στην Ελλάδα και το σπίτι που διατηρούν στην Πάρο, ο ηθοποιός και η σύζυγός του έχουν τελέσει ελληνικό γάμο και μάλιστα, πριν δύο χρόνια ο Tom Hanks βρέθηκε στην περιφορά του επιταφίου στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας στο Λος Άντζελες.

Η Rita Wilson, που ήταν και παραγωγός στην επιτυχημένη ταινία «Γάμος αλά Ελληνικά», γράφει συχνά ελληνοκεντρικά θέματα στο blog της Washington Post και λόγω των ημερών, επέλεξε να δημοσιεύει ένα εκτενές αφιέρωμα στο ελληνικό Πάσχα και τα έθιμά του.

Στο ελληνικό Πάσχα «δεν ασχολούμαστε με λαγουδάκια, σοκολάτα και παστέλ χρώματα. Ασχολούμαστε με αρνί, κουλουράκια και βαθύ κόκκινο», αναφέρει χαρακτηριστικά η Rita Wilson.


Με αναλυτικές περιγραφές γεμάτες νοσταλγία για τα παιδικά της χρόνια, τις εμπειρίες, τις εικόνες και τις μυρωδιές από το Πάσχα, η ηθοποιός δεν παραλείπει να κάνει αναφορά και στην Μεγάλη Παρασκευή και τον Επιτάφιο, σχολιάζοντας όχι μόνο την περιφορά αλλά και την συμβολική κίνηση του να περάσεις κάτω από τον επιτάφιο.

Χαριτολογώντας εξιστορεί και μια από τις άσχημες πασχαλινές εμπειρίες της, όταν μια χρονιά σε ορθόδοξη εκκλησία του Λονδίνου, τα μαλλιά της πήραν φωτιά από μια λαμπάδα.

«Οι Έλληνες ξέρουν πώς να γιορτάσουν το Πάσχα και είναι η πιο σημαντική γιορτή της εκκλησίας μας», αναφέρει, και χαρακτηρίζει έντονη, ταπεινή και μυστηριώδη την Μεγάλη Εβδομάδα.

«Xristos Anesti! Alithos Anesti!», καταλήγει.

πηγή: mediagate planet-greece
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Western Easter
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Western Easter
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ