2014-01-02 23:39:07
Φωτογραφία για Με αισθητές μειώσεις ολοκληρώθηκαν οι ανανεώσεις των αντασφαλιστικών συμβάσεων
Σε ευνοϊκό κλίμα ολοκληρώθηκαν οι ανανεώσεις των αντασφαλιστικών συμβάσεων των ασφαλιστικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, καθώς και - κατ' αναλογία - και στην Κύπρο. Οι συνθήκες soft market που επικράτησαν, λόγω του over capacity (ξεπέρασε το ιστορικό ρεκόρ των 520 ΔΙΣ Δολαρίων σε επίπεδο αντασφαλιστικών κεφαλαίων), έδωσαν τη δυνατότητα στις εταιρίες να επιλέξουν αντασφαλιστές με υψηλότερες αξιολογήσεις και αυξημένη φερεγγυότητα.

Συγκεκριμένα, στον κλάδο αστικής ευθύνης οχημάτων οι ελληνικές ασφαλιστικές ανανέωσαν με διψήφιες ποσοστιαίες μειώσεις, ενώ στην τιμολόγηση ελήφθησαν υπόψη παράγοντες όπως το ύψος της παραγωγής, η σύνθεση του χαρτοφυλακίου και τα αποτελέσματα. Παράλληλα αρκετές εταιρίες είχαν την ευκαιρία να διαπραγματευτούν σε εντελώς καινούργια βάση τις αντασφαλιστικές του συμβάσεις, επιτυγχάνοντας εξαιρετικό αποτέλεσμα. Στην πλειοψηφία τους οι ασφαλιστικές εταιρίες επέλεξαν να διατηρήσουν - σύμφωνα και με τους κανόνες της συνετούς διαχείρισης - τους ίδιους leaders, ανανεώνοντας έτσι τους παραδοσιακούς δεσμούς τους με τους αντασφαλιστές που εδώ και αρκετά χρόνια στηρίζουν την αγορά μας.


Στους καταστροφικούς κινδύνους οι ανανεώσεις ολοκληρώθηκαν με ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις στα αντασφάλιστρα, οι οποίες οφείλονται γενικότερα στο θετικό διεθνές αποτέλεσμα (μείωση του μέσου όρου ζημιών των προηγούμενων ετών από τα 60 ΔΙΣ Δολάρια, στα 43 κατά το 2103), αλλά και ειδικότερα στον θετικό απολογισμό της ελληνικής και κυπριακής αγοράς. Και στον κλάδο Πυρός παρατηρήθηκαν μειώσεις, αν και σε μικρότερη κλίμακα, λόγω των περιορισμών ζημιών που προέκυψαν κατά το 2013. "Για μια ακόμη χρόνια, επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις μας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά απο συναντήσεις με τους σημαντικότερους αντασφαλιστές, τόσο στο Μοντε Καρλο, όσο και στην Ύδρα. Όλοι εμείς στην MATRIX προχωρήσαμε με σταθερά και συντονισμένα βήματα με στόχο να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη για τις ελληνικές και κυπριακές ασφαλιστικές και να επιτύχουμε υψηλού επιπέδου αντασφάλιση με παράλληλη διατήρηση υψηλού επιπέδου φερεγγυότητας, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους σε συνθήκες παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης", δήλωσε ο Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, CEO της MATRIX, ενώ υπογράμμισε ότι ο συνδυασμός ισχυρών αντασφαλιστικών συνεργασιών και ορθολογικής εποπτείας, είναι τα στοιχεία που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για την διασφάλιση των ασφαλισμένων.
nextdeal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ