2014-01-03 00:28:41
Φωτογραφία για ΠΑΣΟΚ κατά Άδωνι για το “25ευρω”! Οι διαμαρτυρίες της συγκυβέρνησης
Γκρίνιες φαίνεται ότι φέρνει στη δικομματική κυβέρνηση η απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη να εφαρμόσει αμέσως μετά την έναρξη του νέου έτους το χαράτσι των 25 ευρώ για είσοδο στα νοσοκομεία. Αντίθετο το ΠΑΣΟΚ το οποίο όπως αναφέρουν πληροφορίες δεν επιδιώκει να βάλει στο στόχαστρο μόνο τον Άδωνι Γεωργιάδη αλλά κυρίως τον άκρως μνημονιακό Γιάννη Στουρνάρα Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - ΙΑΤROPEDIA

Ρωγμή στις σχέσεις του υπουργού Υγείας με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκαλεί η απόφαση του κ.Γεωργιάδη να εφαρμόσει το “25ευρω” στα νοσοκομεία. Το κόμμα της συγκυβέρνησης με ανακοίνωσή του καταφέρεται κατά της απόφασης Άδωνι επικαλούμενο μάλιστα και παλαιότερες διαμαρτυρίες του για το ίδιο θέμα. Βέβαια η επιβολή του νέου μέτρου αποτελεί απόφαση συνολικά της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά και ουχί πρωτοβουλία Άδωνι. Γι αυτό και πολλοί εκτιμούν ότι τα βέλη απευθύνονται κυρίως κατά του Γιάννη Στουρνάρα που από την αρχή δεν έκανε βήμα πίσω για το χαράτσι των 25 ευρώ. 


Ωστόσο το μέτρο ήταν σε γνώση και του ΠΑΣΟΚ από την αρχή.

Φαίνεται ωστόσο ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εμπλέκονται στον τομέα της υγείας καιρό τώρα είχαν διαφοροποιηθεί από διάφορες αποφάσεις του Άδωνι Γεωργιάδη. Όμως αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι πρόσφατα ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχάρη τον υπουργό Υγείας για το έργο του στην Υγεία, και μάλιστα στο συνέδριο για τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ενώπιον και του ίδιου του πρωθυπουργού και της Task Force.

Πάντως το επόμενο διάστημα δεν αποκλείονται ελέω και δημοτικών εκλογών και νέες αντιδράσεις αντιμνημονιακού χαρακτήρα από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παρότι το κόμμα τους συμμετέχει στην κυβέρνηση. Και ανεξάρτητα βέβαια εάν το μέτρο των 25 ευρώ αποτελεί άλλο ένα χαράτσι στις τσέπες των ασφαλισμένων.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του: “Από τις αρχές Οκτωβρίου το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας την επανεξέταση και μη εφαρμογή του μέτρου της επιβολής των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα Νοσοκομεία”. Δυστυχώς, το Υπουργείο προχώρησε στην εφαρμογή του μέτρου προσθέτοντας και την επιβάρυνση του 1 ευρώ για κάθε συνταγή στα φαρμακεία.

Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι θα επιμείνει μέσα στην Κυβέρνηση, αλλά και στο Κοινοβούλιο για την επανεξέταση και κατάργησή του”.

--------------------------------------------------------------------

ΣΧΟΛΙΟ YGEIANET

Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από τη μέρα που ο Βενιζέλος συνεχάρη τον Άδωνι Γεωργιάδη ενώπιον του Πρωθυπουργού και της Task Force για το έργο του στην ..υγεία!

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του εκφράζει διαμαρτυρίες επειδή ο υπουργός Υγείας εφαρμόζει το 25ευρω κατά την εισαγωγή ασθενών στα Νοσοκομεία, ενώ ο Γεωργιάδης ανταπάντησε πως αυτές οι διαμαρτυρίες τον κάνουν να νιώθει λίγο.. Στουρνάρας!

Τι να πει κανείς για τις γελοιότητες του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αφού ψήφισε από κοινού με τη ΝΔ το νόμο 4093/12 και όλα τ΄ άλλα εξοντωτικά μέτρα, τώρα διαμαρτύρεται για την εφαρμογή τους επειδή καταλαβαίνει πως θα το οδηγήσουν στις επόμενες εκλογές σε ποσοστά μικρότερα κι αυτών του Τζήμερου.

Το θέμα βέβαια δεν είναι οι κόνξες του ΠΑΣΟΚ, αλλά η οργανωμένη αντίδραση της κοινωνίας, η οποία πρέπει ν΄ ακυρώσει τύποις και ουσία ακόμη ένα φραγμό στην πρόσβαση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ