2014-01-03 01:21:05
Φωτογραφία για WSJ: Από τη νομισματική πολιτική των τραπεζών θα εξαρτηθούν τα κέρδη των επενδυτών και το 2014
Για άλλη μια χρονιά τράπεζες όπως η Fed, η ΕΚΤ και οι επιμέρους κεντρικές εθνικές τράπεζες αναμένεται να καθορίσουν τις αποδόσεις των χρηματιστηρίων, υποστηρίζει η Wall Street Journal.

Η εφημερίδα αναφέρει πως το 2014 οι επενδυτές παραμένουν επικεντρωμένοι στις νομισματικές πολιτικές που ακολουθούν οι κεντρικές τράπεζες όπως συνέβη με το tapering της Fed αλλά και την μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

“Οι κεντρικές τράπεζες ήταν μακράν οι σημαντικότεροι αγοραστές των κυβερνητικών ομολόγων το 2013, κι όλα δείχνουν ότι αυτό θα συνεχιστεί και το 2014” τονίζει ο Jamie Stuttard της Fidelity Investments.

Η επιβράδυνση της αγοράς ομολόγων από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, η μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ, η νομισματική πολιτική της τράπεζας της Ιαπωνίας, που απασχόλησαν τους επενδυτές το προηγούμενο έτος, προκάλεσαν ανοδικό ράλι των μετοχών και κράτησαν τα κρατικά ομόλογα σε χαμηλά επίπεδα.


“Όντας τόσο επιθετική, η νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών τείνει να παρασύρει όλα τα υπόλοιπα”, υποστηρίζει ο Dennis Stattman, manager της BlackRock Global Allocation.

Σύμφωνα πάντως με τον Julian Le Beron της Rogge Global Partners οι αποδόσεις δεν πρόκειται να αυξηθούν περισσότερο το 2014. Από την άλλη, ο William Stromberg, της T. Rowe Price Group Inc., προβλέπει θετικά νέα για την οικονομία, γεγονός που όπως λέει θα επηρεάσει τις αποδόσεις των μετοχών. Ωστόσο, όπως καταλήγει, η απόφαση της Fed για το tapering μπορεί να προκαλέσει μικρή “διόρθωση” στις μετοχές, αλλά με τα επιτόκια και τον πληθωρισμό σε χαμηλά επίπεδα.
newmoney.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ