2012-04-16 07:30:06
Φωτογραφία για Nα γίνει η επανένωση ευχήθηκε ο Χριστόφιας
Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας έστειλε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, στο πασχαλιάτικο μήνυμά του, εκφράζοντας την ελπίδα η Ανάσταση, η απελευθέρωση και η επανένωση της Κύπρου και του λαού της να γίνουν πραγματικότητα.

Η επίτευξη μιας δίκαιης υπό τις περιστάσεις, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, είναι περισσότερο αναγκαία για ολόκληρο τον κυπριακό λαό σήμερα παρά ποτέ, σημειώνει, εκφράζοντας ετοιμότητα για συνέχιση των συνομιλιών.

Το δίλημμα, αναφέρει, δεν είναι μεταξύ του επιδιωκόμενου στόχου της λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας ή μιας άλλης ιδεατής λύσης, αλλά μεταξύ της λύσης ή της καταστροφικής διχοτόμησης.

Ωστόσο, προσθέτει, πρέπει να γίνει ξεκάθαρο προς την Τουρκία ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν μπορεί να συμβιβαστεί με απαράδεκτες διευθετήσεις.

Η φετινή Ανάσταση, αναφέρει, βρίσκει για 37η χρονιά την πατρίδα μας υπό ημικατοχή, ντε φάκτο διαιρεμένη, με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες των Κυπρίων πολιτών να συνεχίζουν να παραβιάζονται από την κατοχική Τουρκία.


Η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, προσθέτει, δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για το μέλλον, καθότι κάθε μέρα που περνά εδραιώνεται η προσπάθεια πλήρους τουρκοποίησης των κατεχομένων εδαφών μας.

Για την οικονομική κρίση, ο πρόεδρος Δ.Χριστόφιας αναφέρει ότι αυτή αντιμετωπίζεται με την προσπάθεια να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές επιπτώσεις στον απλό άνθρωπο.

Η ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου, ο δεύτερος γύρος αδειοδοτήσεων και οι επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, υπογραμμίζει ο πρόεδρος Χριστόφιας, δημιουργούν εξαιρετική προοπτική τα επόμενα χρόνια με σημαντικές θετικές αλλαγές στον οικονομικό πολιτικό και κοινωνικό τομέα.

«Η πατρίδα μας, εκτός από την οικονομική ύφεση, είναι φέτος αντιμέτωπη με σοβαρότερους κινδύνους που άπτονται της φυσικής και εθνικής μας επιβίωσης στην γη των πατέρων μας», αναφέρει στην πασχαλινή εγκύκλιο του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Ο Κύπρου Χρυσόστομος κάνει λόγο για «επικίνδυνους ακροβατισμούς της ελληνοκυπριακής πλευράς, αδυναμία κατανόησης των δολοπλοκιών των Τούρκων και των συμμάχων τους, παραγραφή της ουσίας του προβλήματός μας, που είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, καθώς και μία ανεξήγητη εμμονή σε μίαν αποτυχημένη διαδικασία, που μας έφεραν στο χείλος του ολέθρου».

«Συρόμαστε, ανυποψίαστοι, από τους Αγγλοαμερικανούς και τα εδώ πειθήνια όργανά τους, τους εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών, σε προδιαγεγραμμένες ατραπούς, με άμεσο στόχο την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, του κυριότερου στηρίγματος και βάθρου του αγώνος μας και συνεπακόλουθό της την υποθήκευση του μέλλοντός μας στις επεκτατικές ορέξεις της Τουρκίας», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος.

Προσθέτει ότι πρέπει να προτάξουμε ως δόρυ του αγώνος μας τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, ώστε κάθε άνθρωπος καλής θελήσεως να αντιληφθεί το δίκαιό μας και να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας.

«Διαφορετικά, αν επιμείνουμε στις ατελέσφορες 'διακοινοτικές', δήθεν, συνομιλίες, δίνοντας άλλοθι στην Τουρκία και χρόνο σ’ αυτή, για προώθηση των στόχων της, θα οδηγηθούμε, πολύ σύντομα, στον εκπατρισμό του λαού μας και στην τουρκοποίηση της πατρίδας μας», συνεχίζει.

Απευθύνει χαιρετισμό αγάπης και μήνυμα ελπίδας και εγκαρτέρησης στους πρόσφυγες, στους συγγενείς των αγνοουμένων μας και στους ηρωικούς εγκλωβισμένους μας με την ευχή ο νεκρών Αναστάς Κύριος να καθοδηγεί όλους, λαό και ηγεσία στην πορεία του χρέους και της ευθύνης.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρεται εξάλλου στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι «κραυγές αγωνίας και ανέχειας φτάνουν ευκρινώς μέχρις εδώ και ραγίζουν την καρδιά μας».

Εκφράζει όμως τη βεβαιότητα ότι η σημερινή κρίση γρήγορα θα υποχωρήσει με την επιστροφή όλων προς τον εκ νεκρών Αναστάντα Κύριο.

«Η Ανάσταση του Χριστού συνιστά υπέρβαση αλλά ταυτόχρονα και ερμηνεία του μυστηρίου του Σταυρού, φωτίζει το έρεβος του κόσμου και νοηματοδοτεί την Ιστορία, προσφέρει στον άνθρωπο μία νέα διάσταση μέσα στον υλικοπνευματικό κόσμο, μία νέα ύπαρξη με καινούριο, άφθαρτο και δοξασμένο σώμα, αφού "ο Θεός και τον Κύριον ήγειρε και ημάς εξεγερεί διά της δυνάμεως Αυτού"» καταλήγει ο Αρχιεπίσκοπος. Exofitsio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το «καμάκι» των ποντικών
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το «καμάκι» των ποντικών
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ