2014-01-04 09:21:06
Φωτογραφία για Πράγματα και θαύματα... περί αντιγραφής
Έσκασε δω και κάμποσον καιρό είδησις τινά, καλά εγώ είμαι στην κοσμάρα μου και το αργώ ολίγον τι περί αντίληψις , το κάνουν μπρακ λακρεντί και τα ΜΜΕ κωλοχανεία , από κάτι μπλόγκερς να πούμε τ άκουσα κι είπα αν αληθεύει ως έχει, τίποτις δεν άλλαξε , στην Ελλαδάρα μας , και είμαστε καταδικασμένοι οριστικά και αμετάκλητα σε καταστροφή απ όλες τις επόψεις και σωμό δεν έχουμε που να χτυπάμε όσο θέμε τον κώλο μας καταγής .

Κάποιοι πολύ πιο μορφωμένοι από μένα τον Μήτσο τον Τούφα ή Χλεμπόνα κλπ είπασι και σωστώς κάμνανε, πως η κρίσις που μας μαστίζει είναι πρωτίστως κρίσις αξιών.

Ναι, συμφωνώ και προσυπογράφω.

Μπορεί να μην έχω μία , νάμαι καταχρεωμένος ,να κιντυνεύω να μου πάρουν και τα σώβρακα εφορίες και τράπεζες , να μου κόψουνε ρέματα και νερά , να με πετάξει έξω και το Δεσποινάκι να πούμε καθ ότι'' Έλα για κάνα μεροκάματο στο κατέστημα (ψελικατζήδικον ) βρε άχρηστε που όλη μέρα το αμπελοφιλοσοφείς παρέα με τους άλλους ρεμπεσκέδες. Αντί να ξαμοληθείτε περί μεροκάματου, δέτε ρε μούτρα που με τάισαν καψούρα, , ούλη μέρα ΠΑΟΚ και ΠΑΟΚ και κρίση και κρίση το πάτε κοτζάμ μαντράχαλοι''.


Μαντάμ Δεσποινάκι με πληγώνετε σφόδρα να πούμε. Εγώ βάζω το πρόβλεμα στη σωστή του βάσις, ασχολούμαι με υψηλά νοήματα και διαστάσεις και συ με προγγάρεις. Γιατί? Δεν είναι πρέπον.

Δες τα ντράβαλα να πούμε πούχει η καθεγήτρια που συνέλαβε τον υιό Σαμαρά κλέβοντα οπώρας , το οποίον αντέγραφε λέει στη χεμεία και θα καταλάβεις τι εννοώ. Άρπαξε μια απόλυσις ξεγυρισμένη που της ήρθε ο ουρανός σφοντύλι καθ ότι λέει ετύγχανε ακατάλληλος και προβληματική. Κάναν βέβαια να το ανακαλύψουσι 21 χρονάκια κει στο κολέγιο Αθηνών αλλά κάλιο αργά παρά ποτές που λέει και η πλέμπα.

Λάθος σοβαρότατο μαντάμ. Δεν έχετε συναίσθηση του ρόλου και της θέσης σας. Έπρεπε να κάνετε τα στραβά έως και στραβώτατα μάτια, εγώ θα έλεγα μάλιστα, να του κρατούσατε και το σκονάκι να μην κουράζεται το παιδί. Αλλά κι αυτός ο θείος να μη μαρτυρήσει στον ανιψιό από βραδίς τα θέματα να μη κουραστεί κάνοντας σκονάκια? Αντε τρέχα μετά να κάνεις απολύσεις. Καθαρή έλλειψις προγραμματισμού να πούμε

Εδώ μαντάμ και με το μπαρδόν δηλαδή, δεν είχες να κάνεις με μια απλή αντιγραφή. Εδώ πήγες να ανακόψεις την πορεία ολάκαιρου συστήματος παραγωγής κυβερνόντων. Είσαι με τα καλά σου?. Ν απομείνει κοτζάμ σύστημα άνευ συνεχεία? Απ την εποχή του ηρωικού 21 ως και τα σήμερον θα βρεις απογόνους των τότε κυβερνώντων (όχι όχι των αγωνιστών αυτούς τους φάγαμε νωρίς νωρίς και ξεμπερδεύσαμε με τους ενοχλητικότατους. Γόνοι ευρέως Κωλλέτηδων και Μαυροκορδάτων αν μ εννοείς) . Νεοτέρως δε η υπόθα γένηκε οικογενειακή επιχείρησις συμπεριλαμβανόμενων και των ανανταμ μπαμπανταμ δοσίλογων βεβαίως βεβαίως.

Είναι τοις πασί γνωστόν πως στο Κολέγιο Αθηνών φοιτούν οι μισοί γόνοι ισχυρών παραγόντων του έθνους (οι άλλοι μισοί σπουδάζουσι στα εξωτερικά. Θα σπεύσουν, μην ανυσηχάτε) . Αυτοί είναι που θα συνεχίσωσι το θεάρεστο έργο των πατεράδων τους . Δελαδή να μας σώζουν. Αβέρτα. Ο νεαρός να πούμε αποτελεί εργαλείο και επένδυσις . Άρα τι πας να κάνεις ? Έχει σημασία να ξέρει χεμεία ο υιός του πρωθυπουργού μας? Εδώ ο Λιάπης τ όνομα του και κείνο δύσκολα.Ακόμα νομίζει πως τον λένε Καραμανλή σαν τον χονδρό ξάδερφο. Τον εμπόδισε αυτό να γενεί υπουργός πολλάκις? Εμπόδισε κανείς τον Α.Τ.Ι.Α. Γιωργάκη με IQ ραδικιού να κυβερνήσει τη χώρα? Ο Μίλτος να πούμε, αν δεν λεγόταν Βαρβιτσώτης είχε ελπίδες να γενεί υπουργός έστω και επιπέδου Πάολας? Άλλα παραδείγματα? Μιλιούνια.

Πάντως μαντάμ καθεγήτρια και λυπάμαι που στο λέγω και λυπάμαι δις για την κατάντια μας, όχι ότι θα πετύχεις τίποτις με τη στάση σου και τα τρεχάματα σου στα δεκαστήρια να βρεις κείνη την κερία την πως την λένε να δεις.... Δικαιοσύνη? κάπως έτσι τέλος πάντων. Δεν σου είπανε πως την έκανε για το Ταμτούμ, εκτάκτως?

Θα επιστρέψει να βοηθήσει άλλους κυρίους με μεγαλύτερα προσόντα όταν πέσουν στα πόδια της. Κάτι Χάρηδες κάτι ποντικομαμές κάτι παλλουκάρια πού(ή)ταν βαθιά στο κόλπο και γνωρίζουσι πρόσωπα και πράγματα πολλά. Να είδες τόπε κι ο Πρόεδρος που το πήρε πρέφα λίγο αργά να πούμε.

Ενόχλησες έχασες και τη δουλειά σου, στενοχώρησες τον θείο Σαμαρά, τον μπαμπά, παρατρεχάμενους και μη και ούλους αυτούς τους καλούς κυρίους που όλη μέρα κι ούλη νύχτα τριβελίζουν κάτι περίεργες κι άγνωστες λέξεις όπως αξιοκρατία , δικαιοσύνη κλπ. περί λαϊκή κατανάλωσις .

Δεν τα βάζω με το παιδί . Ούτε με το παιδί κανενός. Όλα τα παιδιά του κόσμου δικαιούνται λάθους συγχώρεσης και δεύτερης ευκαιρίας. Για τους υπόλοιπους μιλώ που βάλαν μπροστά τους εκδικητικούς μηχανισμούς τους μόλις κινδύνεψε η μαγιονέζα.

Κοντά στο νου κι η γνώση. . Στην Μπανανία ζούμε. Κι ας νόμιζες πως είσαι μέρος της εν Ελλάδι νομενκλατούρας. Θα σε στενοχωρήσω πολύ αν σου πω πως είχες την ίδια θέση με την φιλιπινέζα τους?Το είδες απ την αντιμετώπιση.Αλήθεια τι δίδασκες εκεί?

Σύστημα δίδασκες και χαμπάρι δεν το πήρες

.Διατάραξες τον νόμο όπου έβλεπα γραμμένο σε τοίχους λαϊκών συνοικιών και προσπερνούσα αδιάφορος

''Το σύστημα διδασκαλίας είναι η διδασκαλία του συστήματος''

Τις συνέπειες πλερώνουμε ούλοι μας

Αυτά τα ολίγα για την ώρα. Δι άλλα πράματα και θάματα τελεσθέντα εν Μπανανίη, προσεχώς.

Γειασάν ρε μάγκεςκαι καλή χρονιά

Μήτσος Τούφας Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ