2012-04-16 08:34:02
Φωτογραφία για Σήμερα η απολογία του Άκη – «Καρφιά» σε Σημίτη-Παπανδρέου και ΚΥΣΕΑ για τα υποβρύχια - Αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο προφυλάκισης
- Θέλει να κληθούν για κατάθεση τα μέλη του ΚΥΣΕΑ για την υπόθεση των υποβρυχίων

- Θα ζητήσουν νέα προθεσμία οι συνήγοροί του

- Γιατί η πλευρά του ζητά να μην τον προφυλακίσουν

- Έχει παραγραφεί το αδίκημα υποστηρίζει η πλευρά Τσοχατζόπουλου Δευτέρα του Πάσχα και ο Άκης Τσοχατζόπουλος οδηγείται στον ανακριτή για να απολογηθεί για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν και αφορούν το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Όσον αφορά την πλευρά του Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες οι συνήγοροί του αρχικά σκοπεύουν να ζητήσουν κάποια επιπλέον προθεσμία λίγων ημερών προκειμένου να καταφέρουν να μελέτησουν πλήρως τη δικογραφία η οποία είναι 10.000 σελίδες. Επίσης θα ζητήσουν να μην κριθεί προφυλακιστέος ισχυριζόμενοι πως ο πρώην υπουργός αφενός είναι αναγνωρίσιμος ευρέως κι έτσι η φυγή του είναι αδύνατη, αφετέρου μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει κανένα τέτοιο δικαίωμα αφού όσες φορές του έχει ζητηθεί από τις αρχές να παραστεί το έχει κάνει.


Ωστόσο, στην περίπτωση που δεν δοθεί επιπλέον προθεσμία, κάτι που είναι πολύ πιθανό, οι συνήγοροι έχουν ετοιμάσει ένα υπόμνημα, σύμφωνα με το οποίο η βασική γραμμή υπεράσπισης θα είναι πως το αδίκημα που τον βαραίνει έχει παραγραφεί.

Επίσης, θα επιμείνουν πως πρέπει να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ καθώς αυτοί έλαβαν τις αποφάσεις για την αγορά των υποβρυχίων. Οι σύνήγοροί του θα ισχυριστούν πως ο πρώην υπουργός υπέγραψε τυπικά για την αγορά των υποβρυχίων και πως κανένα έμβασμα δεν ήταν απευθείας προς τον ίδιο.

Σχετικά με το θέμα των TOR-M1 το οποίο έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία αιφνιδιάζοντας τους συνηγόρους του Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες στην αυριανή ανάκριση δε θα απολογηθούν γι' αυτό το θέμα καθώς δεν έχουν προετοιμαστεί.

Ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος κάνει λόγο για “θεαματική σύλληψη”, γεγονός που σύμφωνα με την αστυνομία δεν ισχύει, αφού στο σημείο ήταν ένα περιπολικό και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα ήταν συμβατικά. Η θέση της αστυνομίας είναι “Κάναμε ό,τι προβλέπεται”.

Τα υπόλοιπα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση πρόκειται να οδηγηθούν στον ανακριτή την Τρίτη. Πρόσωπο “κλειδί” ο πρώτος εξάδερφος του πρωην υπουργού, ο οποίος φαίνεται να χειριζόταν τις off-shore εταιρείες. Πολλά ερωτήματα θα ξεκαθαρίσουν λοιπόν από τη στάση που θα τηρήσει.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ