2012-04-16 08:38:05
Φωτογραφία για Μεγάλη απόδραση κρατουμένων στην πόλη Μπάνου
Οι κρατούμενοι απέδρασαν χθες τα ξημερώματα μετά απο επίθεση ισλαμιστών μαχητών με τουφέκια και αυτοπροωθούμενες οπλοβομβίδες.Ορισμένοι από αυτούς που απέδρασαν από τη φυλακή στην πόλη Μπάνου είναι μαχητές, είπε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών του Πακιστάν.

Η οργάνωση Τεχρίκ-ι-Ταλιμπάν Πακιστάν ("Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν"), η οποία συνδέεται με την αλ Κάιντα, ανακοίνωσε ότι μαχητές της προέβησαν στην επίθεση, μετά την οποία ξέσπασαν μάχες. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, κατά τις πρώτες πληροφορίες.

"Απελευθερώσαμε εκατοντάδες συντρόφους μας [που κρατούνταν] στην Μπάνου σε αυτή την επίθεση. Πολλοί από τους δικούς μας έφθασαν στους προορισμούς τους, άλλοι είναι καθ' οδόν", είπε ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Ο ισχυρισμός αυτός δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί από άλλες πηγές. Εάν πράγματι οι Ταλιμπάν απελευθέρωσαν μαχητές τους, αυτό θα αποτελέσει ένα ψυχολογικό πλήγμα για το στρατό του Πακιστάν, που διεξάγει μαζικές επιχειρήσεις εναντίον των ισλαμιστών. Αξιωματικοί της αστυνομίας και στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών είπαν ότι μόνο μερικοί από τους δραπέτες είναι μαχητές.


"Δεκάδες μαχητές επιτέθηκαν στην κεντρική φυλακή της Μπάνου τις πρώτες πρωινές ώρες και πάνω από 300 απέδρασαν", είπε ο Μιρ Σαχίμπ Τζαν, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

Στρατιώτες και δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει την κεντρική φυλακή της Μπάνου. Από τους συνολικά 944 κρατούμενους στη φυλακή απέδρασαν οι 384, είπε ένας άλλος αξιωματικός της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι οι μαχητές των Ταλιμπάν επικεντρώθηκαν σε έξι πτέρυγες της φυλακής. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ